Botrány: Az iskolában a konnektorból is folyt a víz, a tankerület szerint nincs semmi probléma

Nincs itt semmi látnivaló.

A gödöllői Török Ignác Gimnáziumban idén furcsa körülmények között indult a tanév, a felújítások javában zajlanak az épületen, jelenlegen tető sincs a diákok feje felett.

A nagy esőzések meg is tették hatásukat, a fóliák nem bizonyultak megfelelőnek, hétfőre a falakból, a konnektorokból is folyt a víz, a gyerekeket azonnal haza kellett küldeni.

A tanárok augusztus óta többször kérték, hogy áttérhessenek digitális oktatásra, ezt azonban nem engedélyezik nekik. Az igazgató rendelt el saját hatáskörében szabadnapokat, de ennek lehetősége már nem áll fenn, elfogytak az ilyen napok. A térség országgyűlési képviselője, Vécsey László szeptemberben kijelentette, hogy az épület alkalmas oktatásra.

Egy nyáron megjelent rendelet szerint digitális oktatást csk Pintér Sándor belügyminiszter rendelhet el, ha az iskola ellenőrzési körén kívül eső elháríthatatlan ok miatt az iskola működtetése nem lehetséges. Az igazgató szerint náluk ez fennáll, ám a tenkerület ezzel nem értett egyet szeptember elején sem, és most sem, mikor a falakból folyik a víz

Hétfő reggel megdöbbentő felvételek jelentek meg a Facebookon. A képeken jól látható, hogy a gimnázium teljesen beázott, a falakról a lámpákból, konnektorokból is folyik a víz.

„Hétfő reggel, amikor bementünk az iskolába, azt láttuk, hogy a nagy esőzés miatt mindenhol, a plafonról, a lépcsőházban ömlik a víz, 14 tanteremben állt 3-4 centis víz”

— mesélte az igazgató, Fábián Bertalan.

A HVG kereste meg a tankerületet, választ azonban nem adtak, csupán egy közleményre hívták fel a figyelmet, melyben az áll, hogy az épületben elegendő tanterem van tanításra alkalmas állapotban, így az osztályok többsége számára megoldott az elhelyezés a helyszínen, néhány osztály számára külső helyszínen biztosítottuk az oktatás feltételeit.

Ez azt jelenti, hogy 200 diák a városi művelődési házban helyet, 500 gyerek továbbra is a penészes, ázott falú, az elektromos hálózat nedvessége miatt kifejezetten veszélyes, hideg, tető nélküli épületbe jár tanulni. Van olyan szülő, amelyik nem engedi gyermekét iskolába járni.

(via hvg.hu)

 

Valódi Hírek