Több katona kell, az ország védelmére kell készülni! — Itt van, mit mondott Orbán a sajátjainak Balatonalmádiban

A háború jövőre is folytatódni fog.

Már mindenki számára világos, hogy az ukrajnai háború el fog húzódni, Magyarországnak több katonára van szüksége, és az ország védelmére kell készülni — mondta Orbán Viktor a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén Balatonalmádiban a Magyar Nemzet írása szerint.

A miniszterelnök azt mondta, a háború idén és

jövőre is folytatódni fog

a szomszédunkban, ezért Magyarország számára minden eddiginél fontosabb a biztonság és a gazdasági, nemzeti szuverenitás védelme.

Ennek érdekében hozták létre a honvédelmi alapot.

Hangsúlyozta, hogy több katonára van szükség és az ország védelmére kell készülni.

A brutális inflációt Orbán azzal magyarázta, hogy a választások előtt még a háború ellenére is tervezhetőnek gondolták a gazdasági körülményeket, a júniusban Brüsszelben elfogadott szankciók miatt azonban a földgáz ára egy hónap alatt megkétszereződött, majd újabb hónap alatt megháromszorozódott.

Orbán úgy véli, ha megszüntetnék a szankciókat,

az árak, és az infláció is megfeleződnének.

Felmondta továbbá azt a kormánymantrát is, hogy a szankciók Európának jobban fájnak, mint Oroszországnak.

A szankciók visszavonására a Magyar Nemzet információi szerint novemberben lesz érdemi politikai lehetőség, ezért arra szólította fel a frakció tagjait, hogy mindent tegyenek meg azért, hogy Európa ezeket a szankciókat legkésőbb az év végén visszavonja.

Elmondta azt is, hogy a szankciókat a magyar baloldal támogatja, és „Gyurcsány vissza akar térni”.

Szólt a Demokratikus Koalíció árnyékkormányáról is: szerinte a brüsszeli bürokraták és a Soros-NGO-k ezt az árnyékkormányt szeretnék hatalomra juttatni.

A Fidesz-KDNP jövőbeni feladata szerinte, hogy biztosítani kell az energiaellátást, védeni kell a családokat és a munkahelyeket. A családokat a rezsicsökkentett ár, tűzifaprogram és barnaszénprogram védi, míg a vállalkozásokat három dologgal fogják segíteni:

  • kétszázmilliárdos program indul az energiaintenzív kis- és középvállalkozások segítésére,
  • a termelő vállalatokat az energiaköltségük részbeni átvállalásával és energiamegtakarítást eredményező beruházások támogatásával segítik,
  • lesz gyármentő program,
  • és a szolgáltató szektor számára lesz új munkahelyvédelmi akcióterv.

Közölte: Magyarország energiaellátása biztosított lesz. Újra elővette a kanyarban előzés-metaforát:

„A szankciók súlyos károkat okoznak az országnak, de kemény munkával van esély arra, hogy ebből a válságból Magyarország úgy jöjjön ki, mint az az ország, amelyik a kanyarban előzni tud!”

(mti korrigálva)

 

Valódi Hírek