DK: A kormány megnehezíti a tűzifát igénylők helyzetét! (+videó)

Egy felelős kormány válságkezelő programmal segítené a magyarokat.

Gulyás Gergely a Kormányinfón jelentette be, még a fűtési szezon kezdete előtt, hogy igényelhető lesz több tíz köbméter téli tüzelő állami erdőgazdaságoktól. Részleteket akkor még természetesen nem közölt, csupán annyit, hogy a tervekkel készült volna egy hasonló volumenű akcióra — hívta fel a figyelmet Varju László, a DK energia- és rezsiügyi árnyékminisztere csütörtökön Borsodban.

Mint elmondta, 40 különböző településről érkeznek az emberek, akik előre regisztráltak email-en, hogy személyesen adják le tűzifa igényüket, amit reggel 8 órától délután 2 óráig tehetnek meg.

„Tegnap több százan voltak itt, és ugye senki számára sem kétséges, hogy ez is csak egy módja annak, hogy minél kevesebben jelentkezzenek fáért”

— hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, a válság oka Magyarországon Orbán Viktor.

Közölte: egy felelős kormány válságkezelő programmal, adó-és áfacsökkentéssel, mindenki számára elérhető támogatásokkal

kézzelfogható módon segítené az embereket a nehéz gazdasági helyzetben.

„Az Orbán-kormány ezzel szemben megnehezíti az amúgy is nehéz helyzetben lévők életét, bürokratikus buktatókat állít fel nekik, és megyénként utaztatják őket. Aki pedig nem tud előzetes email-en regisztrálni, nem tudja vállalni az utazást,

az kimarad ebből is”

— mutatott rá a politikus, majd hozzátette, az árnyékkormány olyan programon dolgozik, ami kivezeti az országot a válságból.

Videó:

.

Valódi Hírek