Megrázó tragédia: Elárverezték a házát, egy hídról vetette a mélybe magát egy Heves megyei férfi

„Ide kötötte őt minden, húsz éve ez volt az otthonunk”.

Hiteltartozás miatt elárverezték egy 69 éves férfi és párja házát. A Heves megyei férfi ezt a veszteséget nem tudta feldolgozni, ezért pénteken levetette magát a hatvani buszpályaudvar fölött lévő Meszlényi hídról — írta az rtl.hu.

A férfi özvegye a Blikknek elmondta, a tragikus nap reggelén férje vitte munkába:

„Reggel hatkor még elvitt kocsival a munkahelyemre, utoljára azt mondta, jön is értem este, de egy órával később már a rendőrök hívtak fel azzal, hogy a férjem öngyilkosságot követett el”.

„Szomorúak voltunk és csalódottak is mindketten mostanában, hogy elveszik a házunkat, de ezen kívül nem vettem észre rajta semmi szokatlant” — számolt be a megrázó esetről az 53 éves asszony.

A pár 20 éve vett fel három és fél millió forint hitelt,

ebből másfél millió forintot egyben törlesztettek. A férfi nyugdíjából öt éve 70 ezer forintot vontak le havonta, de felesége korábbi fizetéseiből is folyamatosan fizették a hitelt. Az özvegy elmondása szerint azonban

a kamatok miatt a tartozásuk már a tízmilliót is elérte.

Száz négyzetméteres otthonukat, ami a jelenlegi piaci helyzetben több mint húszmillió forintért is el lehetett volna adni, jóval áron alul, nyolcmillió forintért árverezték el.

Az özvegy azt mondta, kétszáz kilométerrel arrébb van egy másik házuk is, ez azonban gyakorlatilag lakhatatlan, mert nincs bekötve az áram, és fürdőszoba sincs benne.

„Különben is ide kötötte őt minden, húsz éve ez volt az otthonunk. Mindig azt mondta, én tartom benne a lelket, de ezek szerint nem bírta tovább. A forgalmijában hagyott egy cetlit, amire felírta a számom, hogy a rendőrök értesíthessenek”

— mesélte sírva az asszony.

„Sajnos a férjemet már nem hozza vissza semmi.

A politikusoknak viszont tenniük kell valamit, mert rengeteg család kerül utcára kisgyermekekkel.

Ugyan nekem lesz hova mennem, de sokaknak nem akad segítsége”

— mondta.

A romos ház felújítására rengeteg költséget felemészt, a háza eladásával pedig még a teljes hiteltartozás sincs törlesztve, és egyelőre azt sem tudja, hogy a férje temetését, miből fogja tudni kifizetni.

(rtl.hu)

Valódi Hírek