Vásárhelyi Mária: Támogatom Dobrev Klárát, mert az ő kormánya haza fogja tudni hozni az uniós pénzeket

A szociológus jó ötletnek tartja az árnyékkormányt.

Beszámoltunk róla, hogy árnyékkormányt alakít Dobrev Klára vezetésével a Demokratikus Koalíció. A hírt pénteken jelentette be Dr. Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke. Dobrev vasárnap egy sajtónyilvános eseményen ismerteti terveit, hétfőn pedig

be is jelenti árnyékkormánya tagjait.

A hír után sorra érkeznek a bizakodó megnyilvánulások, egyre többen biztosítják támogatásukról Dobrev Klárát, így Lánczos Vera jogász, közíró; Simkó János, a Magyar Rádió volt alelnöke; Kaltenbach Jenő jogtudós, korábbi ombudsman; Balázsovits Lajos, a Nemzet Színésze; és Földes Péter újságíró is.

Vásárhelyi Mária szociológus szintén jó ötletnek tartja az árnyékkormányt, és támogatásáról biztosította Dobrevet Facebook-oldalán:

Ebben a dermedt és kilátástalannak tűnő közéletben

jó ötletnek tartom

az árnyékkormány megalakítását, nemcsak azért, mert végre megmozdul valami, hanem azért is, mert ez valamiféle koordináta rendszerbe rendezi az ellenzéki közösséget, kialakulhat valamiféle középerő, amely viszonyítási pont lehet.

És mivel a DK a legerősebb, a legkomolyabb szervezettel, aktivistával, párttaggal és szavazóval rendelkező ellenzéki párt, ezért indokoltnak tartom, hogy ők alakítsanak árnyékkormányt. Bízom benne, hogy ebben a kormányban a többi demokratikus ellenzéki párt is szerephez jut.

És ahogy az előválasztás idején, most is úgy gondolom, hogy Dobrev Klára alkalmas arra, hogy az árnyékkormány miniszterelnöke legyen. Bízom benne, hogy minél hamarabb , kiléphet az árnyékból és egy újra szabad és demokratikus Magyarország miniszterelnöke lesz.

Azért támogatom Dobrev Klárát, mert a politikai értékrendem az ő értékeihez és céljaihoz áll legközelebb, és számomra a jelöltválasztás mindig értékválasztás is.

Őt támogatom,

mert azt gondolom, hogy itt és most a legnagyobb kihívás nem a választás megnyerése, hanem az utána következő kormányzás lesz, abban a közjogilag, gazdaságilag, erkölcsileg szétvert, oligarchák tulajdonába és alapítványokba privatizált országban, ahol felhergelt és jól megfizetett ultrák fognak az utcán randalírozni és botrányt szítani.

Én úgy látom, hogyha valaki egyáltalán képes lehet ezt a helyzetet kezelni, az Dobrev Klára lesz. Mert megvan hozzá az esze, a felkészültsége, a munkabírása és a kormányzati gyakorlata is és mögötte áll az ellenzék legerősebb pártja, a párttámogatás nélküli politizálást pedig fából vaskarikának gondolom.

Dobrevet támogatom azért is, mert ő

a leginkább beágyazott az európai politikába,

kiváló Uniós kapcsolatokkal rendelkezik, tekintélye van az európai döntéshozók körében és az általa vezetett kormány valóban haza fogja tudni hozni az Uniós pénzeket, mert működése meg fog felelni a jogállamisági követelményeknek.

Megbízom benne, mert úgy érzem, nem kell attól félnem, hogy hatalomra kerülve mást fog képviselni, mint amit ma mond.

De azért is támogatom, mert torkig vagyok az önbeteljesítő ám soha nem igazolt önfelmentő és bűnbakképző gyurcsányozással, és azzal is, hogy egy nő ellen a XXI században érv lehet, hogy ki a férje.

Nem tagadom nekem az is imponál, ahogyan a legnehezebb, emberpróbáló időkben is kiállt a társa mellett, viszont

elijeszt az a teljes szolidaritáshiány,

ahogyan a baloldali és liberális közösség nagy része – lényegében szó nélkül – asszisztált ahhoz az embertelen lélek- és karaktergyilkos kampányhoz, amit a fidesz 17 éve művel Gyurcsánnyal.

És támogatom azért is, mert szerintem kevés dologra van nagyobb szüksége ma a magyar társadalomnak, mint arra, hogy végre a nők is társadalmi súlyuknak megfelelő, méltó szerephez jussanak a politikában.

Biztos vagyok benne, hogy ez a hazai közélet javára fog válni.

Valódi Hírek