Rendkívüli: Letartóztattak egy csalással vádolt polgármestert

Lecsaptak a nyomozók.

Néhány napja őrizetbe vették, majd letartóztatták Gyenes Leventét, Gyömrő polgármesterét. A Magyar Nemzet információi szerint különösen nagy vagyoni kárt okozó csalással vádolják a településvezetőt.

Az egyik helyi lakó arról tájékoztatta a lapot, hogy néhány napja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói jelentek meg Gyenes házánál. A lap szerint a polgármestert öt társával együtt őrizetbe vette a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága, majd 30 napra le tartóztatták őket.

Gyömrő Önkormányzata közleményt adott ki az eset kapcsán, amelyben arról írtak, a hatósági eljárás nincs összefüggésben Gyenes Levente polgármesteri tevékenységével. Felhívták a figyelmet rá, hogy a Pest megyei város vezetője tagadja az ellene felhozott vádakat.

A településvezetőt az elmúlt években nem kerülték el a botrányok: 2014 nyarán nyilvánosságra kerültek róla különböző fotók, amelyeken két nővel és egy sz*xuális segédeszközzel látható. Az egyik képen Gyenes egy lányról, egy másikon pedig egy éjjeli szekrényről fehér színű port szívott fel az orrába.

A polgármester akkor tagadta, hogy kábítószert fogyasztott, sőt, állítása szerint a róla készült képekről sem volt tudomása. Az eset után Gyenes bizalmi szavazást kért maga ellen, és a testületi többség a maradása mellett szavazott. Azóta kétszer is újraválasztották, legutóbb 2019 októberében.

(Magyar Nemzet/hirtv.hu)

Valódi Hírek