Gundel Takács Gábor befejezte: Nem szólal meg többé közéleti kérdésekben

Azt is elárulta, miért.

Bár kvízmesterként és sportkommentátorként is visszatért a képernyőre Gundel Takács Gábor, az őt és családját ért támadások miatt közéleti témájú írásokat nem jegyez többé, derül ki a műsorvezető Szemléleknek adott interjújából.

„Igazából az a bajom, hogy kicsit elfogytam ebben, hogy beszéljünk, beszélgessünk. Beszélgetni akkor lehet, ha a másik is akar, sőt ha sokan akarják”

— nyilatkozta a műsorvezető az ország vitakultúrájáról, hozzátéve, hogy hitevesztett lett abban, hogy lehet-e értelmes párbeszédet folytatni.

A kérdésre, hogy vállalna-e politikai szerepet, azt felelte:

„Elvben alkalmas lehetnék, de ahhoz nagyon sok hasonló mentalitású ember kellene a politikában. Kevés oda a jóakarat. A politika annyi mindennel át van szőve. (…)

Túl sok olyan ember van a politikában, akinek

nincs lelkiismeret-furdalása.

Persze, tisztelet a kivételnek. Amíg a cinikus, hatalomvágyó emberek túl sokan vannak, nem tudsz ebben létezni. Nem csak a magyar környezetre mondom. És az ellenzék pedig… Azzal vannak elfoglalva, hogy egymást marják. Abszurd.”

„Ahhoz, hogy működő demokráciánk legyen, mindenkinek tiszteletben kellene tartania mások jogait és a maga kötelességeit. A saját jogait mindenki nagyon tudja, de az, hogy egy közösség részeként kötelességei is vannak az embernek, az sokkal nehezebben megy.

Együttműködőnek kellene lenni, és a felelősségről nem megfeledkezni. Magyarán, sokan nem tudják helyén kezelni a liberalizmust és a demokráciát, csak valami torz rikácsolás lesz belőle, hogy ehhez is jogom van, meg ahhoz is.

Szabad csak az, aki a másik szabadságát is tiszteletben tartja – de ez nem nagyon működik”

— fogalmazott.

Gundel Takács elmondta, félt attól, hogy a Géniusz nem lesz sikeres, mert azt látta, hogy a tudás, a közgondolkodás minősége lefelé megy.

A Géniusz kapcsán még hozzátette, hogy szerinte a köztévének kellene ilyen műsorokat csinálnia,

„ez lenne a kötelességük is, akár nézik, akár nem”.

„A köztévénél nem történik semmi, talán a sporton kívül. A Duna TV-n főműsoridőben külföldi sorozatok mennek – na, ez szerintem nonszensz”

– vélekedett Gundel Takács, aki azonban attól nem tart, hogy megkeresik majd a közmédiától.

(via szemlelek.net)

Valódi Hírek