Akkora sületlenséget adott elő Semjén az amerikai egyetemekről, hogy azzal fűteni lehetne a napot

Éleslátás.

A katolikus egyetemek tevékenysége a világ, az ember és Isten titkainak megismerésére irányul — mondta Semjén Zsolt szerdán Szegeden.

A katolikus egyetemek lényege a világ titkainak kutatása a kinyilatkoztatás bölcsességének fényében — idézte II. János Pál pápát a miniszterelnök-helyettes a Gál Ferenc Egyetem (GFE) a szegedi székesegyházban rendezett tanévnyitó ünnepi szentmiséjét követően.

Az egyetemek feladata az igazság keresése, felfedezése és közvetítése — mondta a politikus. Hangsúlyozta, a világ, az ember és az Isten titkait csonkítatlanul, a maguk teljességében kell kutatni, ahogy azt a katolikus egyetemek teszik.

Semjén Zsolt kifejtette, a Gál Ferenc Egyetem olyan tudást nyújt, amely egyaránt hasznára van az egyes embernek és a társadalomnak.

A politikus szerint ez különösen fontos egy olyan korban, ahol — különösen az Egyesült Államok egyetemeiről kiindulva — olyan

„neopogány és kifejezetten barbár” ideológia nyer teret,

amely megtagadja mindazt az értéket, amit az emberiség létrehozott.

A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta, különösen örül annak, hogy oly sok határon túli magyar tanul a Gál Ferenc Egyetemen. Az intézmény így sokak számára lehetővé teszi, hogy anyanyelvükön tanulhassanak, így a hétköznapi nyelv mellett az egységes szakmai nyelv is tovább él a teljes magyarság körében.

(via mti)

 

Valódi Hírek