Kiderült, mi lesz az elszálló rezsiárak miatt bezárt népszerű szombathelyi hotel sorsa

Nem marad üresen.

Október végén érkeznek az első vendégmunkások a Fülöp-szigetekről a Szombathelyen a rezsiválság miatt bezárt elegáns hotelbe – derül ki a Nyugat.hu regionális hírportál cikkéből.

Marai Zoltán, az iSi Automotive Hungary Kft. ügyvezetője a lap kérdésre elismerte, hogy hozzájuk érkezik körülbelül

száz munkavállaló a Fülöp-szigetekről,

és ők lesznek elszállásolva az említett épületben.

Csonka Tamás, a szombathelyi Park Hotel Pelikán tulajdonosa és ügyvezetője múlt pénteken jelentette be egy sajtóközleményben, hogy huszonegy év után bezárják a szállodát, és az épületet bérbe adják egy országosan több létesítményt működtető cégnek, amely vendégmunkásokat kíván elszállásolni az épületben.

Ezt a tulajdonos részben a

megnövekedett rezsiköltségekkel,

részben pályázati kudarcokkal magyarázta.

„[E]lfogadtunk egy, az épület bérlésére vonatkozó 2+2 évre szóló ajánlatot, melynek keretében egy országosan több létesítményt üzemeltető cég vendégmunkásokat fog itt elszállásolni. 2 (illetve 4) év után, amennyiben üzletileg indokolt és vállalható, megkezdődhet az épület felújítása és újra szállodává alakítása.”

– írta még pénteki közleményben a szállodatulajdonos.

Szerinte a közeljövőben várható rendkívül magas energiaköltségek miatt az üzemeltetés amúgy is gazdaságtalan lenne. Noha az épület belsőépítészeti felújításának tervei már elkészültek, ebbe nem lenne éssszerű most belevágni – tette hozzá.

Közlése szerint erre a bérleti szerződés letelte után nyílik majd lehetőség.

Az épületet bérbevevő, multinacionális hátterű iSi Automotive a BMW, a Volkswagen és Mercedes cégcsoportoknak gyárt légzsákokat, és tavaly év végére elvileg már 800 embernek adtak munkát.

A lap azt írja, hogy a fülöp-szigeteki munkaerőre többek között azért esett a választás, mert cégcsoporton belül már alkalmaznak onnan érkező munkavállalókat, és jó tapasztalatok vannak velük kapcsolatban.

(via 24.hu)

Valódi Hírek