Elképesztő botrány: Megszólalt a négygyerekes család, akiket a dúsgazdag polgármester kisemmizett és az utcára rakott

Hivatali visszaélés miatt nyomoznak az ügyben.

Mi is beszámoltunk róla, hogy egy Veszprém megyei négygyerekes család nemrég vesztette el az otthonát, mert arra Brunner Imre polgármester igényt tartott. A család házát elárverezték, amit a település polgármestere, egyedüli licitálóként, hárommillió forintért vásárolta meg. Az utcára került család hiába kérte, hogy találjanak valami megoldást, Béb polgármestere nem engedett. Az ügy közben érdekes fordulatot vett, mert a rendőrség is nyomozni kezdett — számolt be róla az rtl.hu.

A négygyerekes család egykori házát Lugosi György mutatta meg kívülről a Házon kívül stábjának.

„Ez volt a mi otthonunk. A felségem tizenhat, én tíz évig éltem itt. Sajnos harminc nap leforgása alatt itt kellett, hogy hagyjuk”

— számolt be a megrázó esetről.

A házat a gyerekek édesanyja még az első férjével közösen vette svájci frank alapú hitelből. Amikor elváltak, a volt férj sem a törlesztőrészleteket, sem a gyerektartást nem fizette. Ha dolgozott, azt is feketén tette, így a tartozásait nem lehetett vonni a jövedelméből. Utóbb még a 2,7 millió forintos, évek alatt összegyűlt elmaradt gyerektartást is a házra terhelték. Mónika, az édesanya, később újra férjhez ment. Második házasságából megszületett a negyedik gyerek, és az új férjével az utolsó utáni pillanatig azt hitték, hogy a volt férj tartozásai miatt nem eshet bántódásuk — írta a portál.

Amikor a család értesült róla, hogy komoly a baj, Béb első emberéhez fordultak segítségért.

Tudták, hogy a férfinak van a faluban még egy ingatlanja, ami üresen áll. A polgármester azonban nem tudott segíteni nekik.

A család ajánlatot tett, hogy valahogy részletekben megpróbálják törleszteni az összesen 10 millióra rúgó tartozást, de már késő volt, az ingatlant árverésre bocsátották.

Abban reménykedtek, hogy nem lesz licitáló, mert akkor fél év haladékot kaphattak volna a helyzet rendezésére.

A családfő a határidő lejárta előtt három perccel még megnézte, hogy van-e licitáló. Nem volt.

„Ebben a reményben éltünk. Ebben a pici reményben, és amikor lejárt július 17-én a licit, 12 óra 57 perckor még semmi nem volt”.

Így a család megnyugodott, majd másnap jött hideg zuhany. Kiderült, hogy

a határidő lejárta előtt két és fél perccel vitte el valaki a házukat, akkor még nem tudták, hogy kicsoda.

Csupán a napokkal később kiküldött jegyzőkönyvből derült ki, hogy maga a polgármester az. A szülők felhívták a polgármestert, aki akkor beszélt velük utoljára. Berki Mónika szerint a polgármester már akkor elzárkózott a párbeszédtől.

„Megkérdeztük, hogy mit szeretne a házzal. Tudunk-e maradni? Hogy visszavásárolhatjuk-e tőle. Mindenre azt mondta, hogy nem. És akkor a férjem mondta neki, hogy valami haladékot szeretnénk kérni,

és ő erre is azt válaszolta, hogy nem”.

A település polgármestere Brunner Imre, aki minden médiamegkeresés elől tartózkodik. Vagyonos embernek mondható, a K-monitor közérdekű adatigényléssel kikérte a legutóbbi vagyonnyilatkozatát. Eszerint a polgármesternek 2022 januárjában két háza, nyolc egyéb ingatlana, valamint 3 és fél millió forintos megtakarítása volt.

Megjegyzik, hogy egy ingatlanközvetítő oldalon nem találni 15 millió forintnál olcsóbbat a környéken a hasonló állapotú és méretű eladó házak közül.

A család házára ezzel szemben hárommillió forintért lehetett licitálni.

Mindez azért is megdöbbentő, mert egyrészt, a licitárat az önkormányzat állapította meg, másrészt mert a vagyonbevallásában majdnem pont ennyi megtakarítása volt a polgármesternek.

A kilakoltatott család ezért hivatali visszaélés matt feljelentést tett a rendőrségen.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya megerősítette, hogy hivatali visszaélés miatt nyomoznak ismeretlen tettes ellen, de ennél több információt nem adtak. Dr. Nagy Natália, az Utcajogász Egyesület jogásza elmondta, ha esetleg beigazolódna a bűncselekmény, és vádat emelnének a polgármester ellen, a család akkor sem kaphatná vissza a házát.

„A hivatali visszaélés bűncselekmény, ami három év szabadságvesztéssel büntethető. Ha jogerősen szabadságvesztést szabnak ki a polgármesterrel szemben, akkor méltatlanság miatt ezt a tisztségét a továbbiakban nem gyakorolhatja. És mi lesz a házzal? Ez már nem egy visszafordítható helyzet,

sajnos az elárverezett ház már nem kerül vissza a család tulajdonába”

— fejtette ki a jogász.

Lugosi György és családja nagyon el vannak keseredve, a férfi könnyeivel küszködve azt mondta, kilátástalan helyzetbe kerültek.

„Nagyon nehéz. Én senkinek nem kívánom ezt. Főleg, hogy segítséget kértünk a polgármestertől, és ő veszi meg”

— mondta.

A hattagú család most a szomszéd faluban élő sógornőjüknél kapott átmenetileg szállást. A két idősebb gyerek már dolgozik, és valamiért abban reménykednek, hogy három keresetből néhány év alatt össze tudnak gyűjteni annyit, amennyi az újrakezdéshez kell.

Videó:

(rtl.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/09/09/kiderult-oriasi-ingatlanvagyona-van-a-polgarmesternek-aki-egy-4-gyermekes-csaladot-rakott-az-utcara

Valódi Hírek