Megjött a „rezsicsökkentett” számla: 24-szeres árat fizethet egy magyar település a gázért

Hála az orbáni intézkedésnek.

Facebook-posztban adott hírt róla Balogh Csaba, Göd polgármestere, hogy a település a rezsiemelés után 24-szeres árat fizethet a gázért. A város korábban két évre 40 milliós gázszerződést kötött, azonban most éves szinten 500 millió forintba kerül a hivatal számlája.

A városvezető posztját alább idézzük:

Gázár emelkedés Gödön😳 Mind a hivatal munkatársai, mind a városvezetés első sorban a helyiek érdekeit igyekszik szem előtt tartani, amikor szerződéseket kötünk, de sokszor a sors (és a kormány…) felülírja a terveket.

👉🏻Hiába sikerült kifejezetten előnyös szerződést kötnünk a földgázzal kapcsolatban 2020-ban – 24 hónapra 40 millió Ft körül a gáz – mostanra ez drasztikusan megemelkedett. A szerződéskötés után először a Covid, majd a háborús helyzet következtében erősen megugrottak az árak és jelenleg egy évre 500 millió forintba kerül csak a gáz.

Két évig a korábbi előnyös szerződésnek köszönhetően nagyon jó áron kapta városunk a gázt, most viszont

huszonnégyszeres áron fogjuk tudni csak beszerezni.

Ugyan ez az áremelkedés az önkormányzati intézmények gázellátására vonatkozik, a lakosokra az állami intézkedések, hatósági árak, egyebek hatnak – ugyanakkor ne felejtsük: ezt az árat is az átlagember adójából kell majd megfizetni, hisz az intézményeinknek működnie kell. Mindeközben a kormány döntéshozói meg sem érzik a problémát…😡

(Balogh Csaba/Facebook)

Valódi Hírek