Agyrém: Elképesztő baromsággal állt elő az oroszokról Dömötör Csaba (+videó)

Itt kell élned, hogy elhidd.

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár volt hétfő este az Egyenes Beszéd vendége, a beszélgetés során szó esett a szankciós politikáról, az orosz-ukrán háborúról és a béketárgyalásokról is.

Szöllősi Györgyi műsorvezető szerette volna megtudni, hogy a kormány miért szavazta meg az összes szankciós csomagot, ha ennyire elhibázottnak tartják ezeket a lépéseket, erre azonban érdemi választ nem kapott.

A műsorvezető rákérdezett arra is, hogy akkor mit tegyen a világ, mit tegyen Európa, nézze-e ölbe tett kézzel, ahogy egy szuverén államot lerohan Oroszország. Dömötör Csaba itt a béketárgyalások fontosságát kezdte ismételgetni, szerinte mindenkinek azon kellene dolgoznia, hogy

ez összejöjjön.

A műsorvezető felvetette, hogy mégis hogyan képzeli ezt, amikor Vlagyimir Putyin nem volt hajlandó erre, mire Dömötör úgy fogalmazott, a napokban is felvetették az oroszok, hogy nyitottak lennének erre „bizonyos körülmények között”.

Ehhez képest a Kreml szóvivője épp hétfőn közölte, hogy nincsenek kilátásban a béketárgyalások, a műsorvezető megemlítette Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök hétfőn elmondott szavait is.

„A mostani ultimátumok csupán bemelegítések gyerekeknek, előzetesek a jövőbeni követelésünk előtt. Az ukrán elnök tudja, mi az: a kijevi rezsim adja meg magát Oroszország feltételei szerint”

— nyilatkozta Medvegyev, miután az ukrán elnök kijelentette, hogy nem lehet olyanokkal tárgyalni, akik ultimátumokat fogalmaznak meg, de eleve bármit is csak úgy írna alá, ha az oroszok elhagyják Ukrajna területét.

„Na, jó, de mégiscsak egyfajta nyitottság a tárgyalásokra”

— reagált Medvegyev szavaira az államtitkár, hozzátéve, hogy reméli, az ukrán részről is van nyitottság.

(via atv.hu)

Valódi Hírek