Megkérdezték Parragh Lászlót, mit szól hozzá, hogy újra bevezetnék a vasárnapi boltzárat

Nekiszegezték az ötletet.

Parragh László az Egyenes Beszéd kedd esti műsorának vendége volt, ahol elmondta, „kényszerhelyzetben” vannak a növekvő energiaárak miatt, ugyanis

tömeges bezárásokat hozhatnak a növekvő energiaárak.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a legkisebb vállalkozások vannak a legnagyobb gondban a jelenlegi helyzetben, ez kb. 800 ezer vállalkozást érint.

Azt mondta, „az összefogásnak van a legnagyobb szerepe”, és szerinte nem várható el, hogy a kormány vagy az önkormányzatok oldjanak meg mindent. Az iparkamara lerakott egy javaslatot a kabinet számára, és konkrét ötletekkel készülnek.

Az egyik tervük, hogy az „erőfölénnyel visszaélőket” korlátozzák, azaz a szolgáltatók ne korlátozhassák a szolgáltatásaikat a profit érdekében. A 2021. október 1-jei állapothoz térnének vissza, azaz nem lehetne nagyobb árat szabni, mint akkor.

Azokat a vállalkozásokat megkímélnék, amelyek nem tudnak fizetni. Olyan programot javasolnak, amellyel az energiaigénye csökkenhet a vállalkozásoknak a „túlélés” érdekében. A 900 ezer vállalkozás közül szerinte az járt jól, aki előre megkötötte az energiaellátási szerződését.

A vasárnapi boltzárral kapcsolatban szerinte

igazuk van

azoknak, akik zárva tartanák az üzleteket. Szerinte meg kell keresni azt a megoldást, ami segít abban, hogy pénzt spóroljanak a cégek.

A vállalkozók problémáit jelenleg összesítik, ezt követően a kormányzat elé tárják. Elmondta, napi szintű tárgyalások zajlanak a kabinet és az iparkamara közt.

Parragh László interjúját itt lehet visszanézni:

(Egyenes Beszéd nyomán)

Valódi Hírek