Felfoghatatlanul pofátlan választ adott Rákay Philip a kérdésre, hogy mit gondol a megszorításokról (+videó)

Ilyen nincs.

Elmondása szerint Rákay Philipet annyira lefoglalták az általa készített Petőfi-film forgatása, hogy teljesen elszakadt a magyar közélettől, még az általa támogatott Megafon Központ videóit sem nézte.

„Nézze két nappal ezelőtt fejeztem be minden idők egyik legnagyobb magyar filmjének forgatását, és én mint egy időutazó most valahogy a 19. században érzem magam. Úgyhogy próbálnék visszazökkenni.”

– válaszolta a 444.hu kérdésére, amikor a megszorításokról kérdezték.

Mindenesetre a legnagyobb jelző a film költségvetésére mindenképpen találó: mi is megírtuk, hogy Rákay Philip Petőfi-filmje a 4,5 milliárdos gyártási, 85 milliós gyártás-előkészítési és 10,1 milliós forgatókönyv-fejlesztési támogatást kapott, ami mellé a Nemzeti Filmintézet (NFI) a választások előtt még hozzácsapott 200 millió forintot.

Így az adókedvezmény-rendszeren keresztül igénybe vett támogatással együtt Rákayék 6,1 milliárd forintért készíthetik el

az eddigi legdrágább magyar filmet.

A nap munkacímmel készülő film a Filmintézet januári közleménye szerint Most vagy soha! címmel kerülhet mozikba 2023-ban, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára. A film forgatókönyvét Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írták. A producerek: Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László és Rákay Philip.

A közlemény szerint Dobos Tamás operatőr és Lóth Balázs rendező (A mi kis falunk) arra vállalkozik, hogy minden idők leglátványosabb hazai kalandfilmjét készítsék el Petőfiről, a márciusi ifjakról és arról a 24 óráról, mely megváltoztatta Magyarország történetét és mindmáig meghatározza a magyar kultúráról és függetlenségről való gondolkodásunkat.

Valódi Hírek