Rendkívüli: Putyin azonnali lemondását követelik orosz tisztségviselők

Egyre nő a feszültség Putyinéknál.

Az orosz tisztségviselők egyetértenek abban, hogy Vlagyimir Putyin nem jó vezetője az országnak, ezért lemondásra szólítják fel.

A szentpétervári tanácsosok után a moszkvai székhelyű Lomonoszovszkij kerület önkormányzati tisztviselői is hasonló kijelentéseket fogalmaztak meg az orosz elnökkel kapcsolatban. A szervezet hivatalos honlapján jelent meg egy nyilatkozat, amelyben

felszólították Vlagyimir Putyint, hogy mondjon le az ország elnöki címéről.

„Oroszországtól újra félnek, és újra gyűlölik. Megint nukleáris fegyverekkel fenyegetjük az egész világot”

— írták közleményükben.

A szentpétervári Szmolenszki kerület tanácsosai egy Putyin árulásáról szóló nyilatkozattal akarták megkeresni az orosz állami Dumát, melyen azt írták:

„Az ukrajnai háború elindítása rendkívül ártalmas Oroszország polgárainak a számára”.

Szentpétervár tanácsosai után a moszkvai önkormányzati tisztviselők is arra szólították fel Vlagyimir Putyint, hogy távozzon a hatalomból és mondjon le a posztjáról — írta az Ukrajinszka Pravda pénteken.

„A tapasztalat szerint azokban az országokban jobban és tovább élnek az emberek, ahol rendszeresen változik a hatalom” — olvasható a közleményben. A tisztségviselők szerint Putyin kezdeti intézkedései még pontosak és helyesek voltak, később azonban több is „félrement” közülük. Az orosz elnök „elhibázott döntései” okozták az instabilitást — fogalmaztak.

„Az a retorika, amit Ön és a beosztottai használnak, átváltott az agresszióba és az intoleranciába,

aminek köszönhetően a hazánk újból a hidegháborús korszakban érezheti magát”

— írták.

„Ezért arra kérjük, hogy mondjon le a posztjáról, mert a nézetei és a vezetői stílusa rendkívül elavult, ami akadályozza Oroszország fejlődését”

— tették hozzá.

(molomonosovskiy.ru / index.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/09/08/orosz-politikusok-csoportja-hazaarulassal-vadolja-putyint

Valódi Hírek