DK: Követeljük, hogy a kormány hozza előre a novemberi nyugdíjemelést! (+videó)

Orbánék a nyugdíjasok pénzéből pótolják a lyukakat a költségvetésben.

A Népszava számolta ki, hogy a nyugdíjtörvény alapján novemberben 5, januárban pedig 12 százalékos emelésre számíthatnak a nyugdíjasok. Ezek utólagos nyugdíjemelések amiatt, hogy a nyugdíjak nem követték az inflációt — hívta fel a figyelmet Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője szombaton.

A politikus hozzátette: ez azt jelenti, hogy hiába tudta jó előre a Fidesz, hogy a forint az orbáni infláció miatt történelmi mélypontra süllyed, direkt alacsony inflációval tervezték a költségvetést.

„A kormány tehát két oldalról szorongatja a nyugdíjasokat, az egyik oldalról a megszorításokkal, a hétszeres gázáremeléssel, és az élelmiszerdrágulással, a másik oldalról pedig azzal, hogy most a nyugdíjasok hitelezik az államot, akik majd csak utólag kapják meg a valós infláció szerinti emelést”

— hangsúlyozta Gy. Németh Erzsébet.

„A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy hozzák előre a novemberi nyugdíjemelést!

A DK szerint nem lehet egy megélhetési válság alatt a nyugdíjasokkal hiteleztetni az államot. Ez tisztességtelen minden emberrel szemben aki itt dolgozta és adózta végig az életét”

— mondta a politikus.

Gy. Németh Erzsébet rámutatott, mire a novemberi vagy a januári emelés megérkezik,

idősek ezreinél lesz kikapcsolva a gáz és a villany, és majd költhetik arra az utólagos nyugdíjemelést, hogy visszakapcsolják náluk a fűtést és az áramot.

A politikus közölte: ez nem történhet meg, éppen elég baj, hogy Orbán miatt van megélhetési válság Magyarországon.

„Azonnal előre kell hozni a novemberi nyugdíjemelést”

— jelentette ki Gy. Németh Erzsébet.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek