Lehull a lepel a Fidesz-média hazugságairól: Korábban energiadiktatúrának nevezték Orbánék legújabb intézkedését

Kopog az ajtón a valóság.

A Magyar Nemzet elnevezésű kormánypárti sajtótermék hasábjain áprilisban még „energiadiktatúrának” nevezték, azt amit csütörtökön jelentett be Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfó keretein belül. A maratoni kormányülés utáni rendkívüli Kormányinfón ugyanis Gulyás kijelentette: az államigazgatásban dolgozóknál nem támogatják az otthoni munkavégzést,

azt viszont el fogják rendelni, hogy az állami intézményekben 18 fok legyen.

Sokatmondó a lakájmédia áprilisi számában megjelent cikk, amely „Energiadiktatúrát vezetnének be Európában” címmel erősen kifogásolja pont azt az intézkedést, amit a magyar kormányzat is bejelentett csütörtökön.

„A V4NA információi szerint Brüsszel 18 Celsius-fokban határozná meg az épületek maximális belső hőmérsékletét.

Korábban egy diktatúrában már hoztak hasonló rendeletet”

— írta akkor a kormányközeli orgánum.

„Továbbra is azon dolgoznak a brüsszeli bürokraták, hogy az Oroszország elleni szankciókat kiterjesszék az energiaszektorra. Az orosz szén importjáról már döntöttek, a jövőben pedig nem kizárt, hogy a földgázra is embargót vezetnek be a döntéshozók. Ez azonban súlyos következményekkel járna, amit egyébként nem is tagadnak a brüsszeli buborékban élő bürokraták”

— tette hozzá a kormánypárti sajtótermék korábbi cikkében.

Ám pálfordulás történt, hiszen a HírTV elnevezésű propagandaportál címlapon hozza a „Gulyás Gergely: 18 fok lehet az állami intézményekben” című értekezését.

Mindennek első sorai az alábbiak:

„Csökkenteni kell hazánkban a gázfelhasználását, ezért az állami intézményekben – kivéve a kórházakat és a bentlakásos szociális intézményeket – 25 százalékos gázfelhasználási csökkentést ír elő a kormány – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter”.

(magyarnemzet.hu / hirtv.hu)

Valódi Hírek