Itt a válasz a fenyegetőző levélre: Irgalmatlanul kiosztotta Maruzsa Zoltánt a Magyartanárok Egyesületének elnöke

Ezt nem teszi zsebre.

Maruzsa Zoltán augusztus végén írt fenyegető levelet a tanároknak, melyben azt kérte ne támogassák a polgári engedetlenséget, mert az rossz példát mutat a diákoknak.

Erre a levélre válaszolt Arató László, a Magyartanárok Egyesületének választmányi elnöke, levelét az Eduline hozta nyilvánosságra.

„Tisztelt Maruzsa úr, ön téved. Nem a tanárok polgári engedetlensége ássa alá a diákok törvénytiszteletét és erkölcsi értékrendjét. Az írott normák, a törvény tekintélyét az a magatartás ássa alá, amely kénye-kedve, saját pillanatnyi érdekei szerint alakítgatja a törvényt”

— kezdi levelét Arató.

Arató László szerint a jogkövető magatartást, a törvény tekintélyét inkább aláásta, hogy a kormányon lévők olyan nemzeti alaptantervet vertek át, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia illetékes osztályai, az egyetemek oktatói és a szakmai civil szervezetek kártékonynak minősítettek,

egyértelműen elleneztek.

„Olyan NAT-ot és érettségi rendeletet, amelyet még az állam által engedelmes tárgyalópartneréül felülről létrehozott Nemzeti Pedagóguskar magyar tagozata is erőteljesen bírált – mivel tagjaiban a szakmai igényesség felülkerekedett a lojalitáson”

— magyarázza Arató László.

Arató László szerint Maruzsa azért téved, mert az elítélendő iskolai és állampolgári magatartásra, a törvény iránti tiszteletlenségre, a szabályok kijátszására éppen a felelőtlen törvényalkotás, a jog kormányzati lejáratása ösztönöz.

„Az iskola és a tanár tekintélyét nem a polgári engedetlenség, hanem a megalázó fizetés és az abból részben következő kontraszelekció rombolja”

— zárta nyílt levelét, melyet a Magyartanárok Egyesületének választmánya nevében írt.

(via eduline.hu)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2022/08/31/friss-nevetseges-levelben-fenyegetozik-es-konyorog-a-kormany-hogy-ne-sztrajkoljanak-az-ellehetetlenitett-tanarok

Valódi Hírek