FRISS: Jakab Péter elárulta, mikor alakul párttá a Nép Pártján Mozgalom

Meghirdette az irányt.

Hosszú bejegyzéssel jelentkezett Facebook-oldalán Jakab Péter szombaton, amelyben a Nép Pártján Mozgalom jövőjéről is ír.

Bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

A Nép Pártján Mozgalom 2022. augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén bontott zászlót ezzel is jelezve, hazánknak új államalapításra van szüksége.

▶️ Olyan államra, amelyik érted van és nem ellened. Amelyik megvéd és nem kifoszt. Amelyik nem elvárja a lopást, hanem kőkeményen bünteti. Amelyik nem megfojt az állandóan növekvő terhekkel, hanem hagy élni. Amelyik a nép pártján áll.

🗣 A jelenlegi kormány kizárólag

a saját pártján áll.

A pénz és a hatalom pártján, és ezért a kettőért bármire képes, akár arra is, hogy átverjék a magyar népet. A választások előtt azt ígérték, lesz pénz mindenre. Lesz pénz nyugdíjakra, béremelésre.

Lett is, a sajátjukéra, hisz a miniszterelnök a saját fizetését képes volt az Európai Unió második legszegényebb országában megduplázni.

A választások előtt azt mondták, támogatni fogják a kisvállalkozókat. Mára kivégezték a katásokat. Azt mondták, megvédik a rezsicsökkentést.

Mára az villany árát a kétszeresére, a gáz árát a hétszeresére emelték.

Bele fog pusztulni a magyar a számlák fizetésébe, a fideszesek meg közben úgy dőzsölnek, urizálnak, mintha nem lenne holnap. Hogy nem jön az uniós pénz? Nekik nem számít, fizet a magyar elég adót, majd ellopják azt.

▶️ Mi, akik a nép pártján állunk, valljuk: ti nem azért dolgoztok egy életen át, hogy ezt a semmirekellő, ingyenélő bandát etessétek. Nem azért dolgoztok egy életen át, hogy mások hízzanak kövérre a ti pénzetekből. Azért dolgoztok, hogy a saját gyerekeiteknek megélhetést, biztonságot, jövőt adhassatok. És most a kormány ezt is elveszi. A megélhetést is, a biztonságot is a jövőt is, a kenyeret, a szoba melegét is.

▶️ Ők most is a saját pártjukon állnak, és azt érzik, hogy mindent megtehetnek velünk. Mindent megtehetnek, mert a másik oldalon úgysincs senki, csak egy olyan ellenzék, amelyik április 3 óta valójában nem tesz mást, mint számolja a saját halottait a csatatéren. Itt az ideje, hogy megújítsuk az ellenzéket! Itt az ideje, hogy felrázzuk magunkat!

Itt az ideje, hogy újra csatasorba rendeződjünk, és felvegyük a küzdelmet a Fidesszel, függetlenül attól, hogy ki jobboldali, meg ki baloldali, hisz mi mindannyian és

mindenekelőtt magyarok vagyunk.

Közös a hazánk, közösen is tudjuk jobbá tenni.

▶️ A Nép Pártján Mozgalom nem ideológiaközpontú, hanem emberközpontú közösség. Nem azt kérdezzük, hogy ki jobboldali, és ki baloldali. Csak azt kérdezzük, miben segíthetünk. Nem ideológiákkal foglalkozunk, hanem az emberek mindennapi, húsbavágó problémáival.

Azzal, hogy véget vessünk az Orbán-rezsimnek, hogy aztán visszaadhassuk a magyaroknak mindazt, amit a kormány elvett a néptől. Visszaadhassuk a tisztességet, a munka becsületét, a megélhetést, a nyugdíjakat, az iskolákat, a kórházakat.

🗣 Igen, a kormányváltáshoz az ellenzéket is meg kell újítanunk. Az ellenzéki pártok ne önmagukkal foglalkozzanak, hanem a választókkal. Mi ezt tesszük akkor, amikor jobb- és baloldali magyarokból közösségeket építünk szerte az országban. Erőt és hitet adunk azoknak, akik már elvesztették.

Igenis érezze a magyar ember a legkisebb faluban is, nincs egyedül a bajával, ellenben együtt erő vagyunk. Olyan erő, amely előtt ennek a hatalomnak is meg kell hajolnia, hisz azért mégiscsak a víz az úr. Tudjuk, hogy mit akarunk. Jólétet akarunk, összefogást akarunk, Európát akarunk, egy

emberséges Magyarországot akarunk.

🗣 Az ellenzéki pártok ma sokszor abban versenyeznek egymással, hogy ki a jobboldalibb, meg ki a baloldalibb. Ki a konzervatívabb, meg ki a legliberálisabb, ki a zöldebb. Nálunk ilyen verseny nincs. Nekünk nem jobboldalibbnak meg baloldalibbnak kell lennünk másoknál. Nem. Nekünk egyszerűen csak emberibbnek kell lennünk. Embernek lenni mindég, minden körülményben.

🗣 Hiszünk az összefogás erejében, de valljuk, hogy az összefogásban csak azoknak van helye, akik a jelenben is képesek erőt, teljesítményt felmutatni, és nem pusztán a sajt múltjuk okán formálnak jogot az ország sorsának alakítására. Mozgalmunk ebben is példát kíván mutatni.

Munkánkat nem pártként kezdjük.

A párttá alakulást egy olyan rangnak tekintjük, amiért meg kell, meg akarunk dolgozni.

A Nép Pártján Mozgalom csak akkor alakul párttá,

ha kellő társadalmi támogatottság áll mögötte,

vagyis megérdemli a párttá alakulás rangját.

🗣 Mert a Nép Pártján Mozgalom hisz az érdemelvűségben. Olyan Magyarországért küzdünk, ahol mindenki csak azt kapja, amit megérdemel. Aki kifosztja a nemzetét, az kapjon példás büntetést. Aki minőségi munkát végez, az kapjon minőségi fizetést. Aki tisztességgel ledolgozta az életét, kapjon tisztességes nyugdíjat.

Aki becsülettel fizette a Tb-ét, kapjon megfelelő egészségügyi ellátást. Aki szeretne előrejutni az életben, azt segítse modern képzés és oktatás. Olyan államot akarunk, amely végre nem a saját pártján áll, hanem a nép pártján.

🗣 A Fidesz már döntött: ők maradnak a saját pártjukon. Mi viszont maradunk a nép pártján. Vagy a kormány fog megbukni, vagy az ország. A mi válaszunk világos: Vesszen a kormány, győzzön a nép!

Jakab Péter, a Nép Pártján Mozgalom alapítója

Valódi Hírek