Antiszemita, gyűlöletkeltő feliratokat festettek a III. kerületi ellenzéki jelölt plakátjaira (+fotók)

Vajon ki tehette ezt?

Szeptember 4-én időközi választást tartanak a III. kerületben. Az ellenzék jelöltje, Kappeller Zsuzsanna plakátjait a kampány kezdete óta több alkalommal is megrongálták, antiszemita jelképeket rajzolva rá.

Lapunk megkereste az ügyben Kappeller Zsuzsannát. A jelölt elmesélte, hogy a plakátrongálás már a kampány elején megkezdődött, az első sorozatból ugyanis körülbelül 30 darabot elloptak, és a helyére a fideszes jelölt plakátját függesztették fel. Ezt ugyan nem tudták a fideszre bizonyítani, de után több olyan eset is történt, ami ezt igazolja.

Nem sokkal később Kaszásdűlőn

antiszemita feliratokat

festettek Kappeller Zsuzsanna plakátjára. Ezt egy biztonsági kamera rögzítette, így a rendőrség el tudja fogni a tettest.

Ezután a plakátjaira fideszes ellenfele szlogenjeit ragasztották fel. A jelölt elmondása szerint ez még fideszes körökben is kontraproduktív lehet, több kormánypárti ismerőse is felháborodott a rongáláson.

A rongálók ezután mégegyszer lebuktak: egy alkalommal egy aktivistájuk látta, ahogy valaki Kappeller Zsuzsanna plakátját ellopja, és hazaviszi az otthonába. Így a tettes névvel és lakcímmel megvan.

Kappeller Zsuzsanna többször is leszögezte: nem hajlandó a Fideszéhez hasonló tisztességtelen játszmákba belemenni, a tiszta versenyben hisz, és tisztán is szeretne győzni.

Valódi Hírek