Ennyi volt: Sorra zárnak be az iskolák Somogyban, szeptembertől nem lesz tanítás

Két intézményben megszűnt az oktatás.

Bezár az évtizedek óta működő a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola a Somogy megyei Kisbárapátiban — számolt be róla a sonline.hu.

Az iskola a környék egyik legfelszereltebb oktatási intézményének számított harminc évvel ezelőtt. Még külön tornaterem is tartozott az iskolaépülethez, kiemelkedve ezzel a többi település közül. Akkoriban még csaknem 100 gyerek járt az iskolába, az utóbbi években azonban már egyre kevesebb. Az elmúlt tanévben mindösszesen már kilenc diák tanult az iskolában. A gyerekek az andocsi iskolában tanulnak majd tovább.

A lap megkereste a Siófoki Tankerületi Központot, ahonnan azt a választ kapták, hogy nem zárták be az intézményt, csupán

szüneteltetik az oktatást a következő tanévben.

Keszegné Csordás Krisztina, Kisbárapáti polgármestere a portálnak elmondta, a pedagógushiányra és a kevés diákra hivatkozva döntött úgy a tankerület, hogy szünetelteti az oktatást a faluban. Mint kiderült, tavaly már majdnem bezárt az iskola, de akkor sikerült megmenteniük az intézményt még egy évre.

Váratlanul érte az iskolaváltás híre a kálmáncsai családokat is. Ott a gyerekek többsége várhatóan a homokszentgyörgyi iskolában folytatja tanulmányait. A diákokat falubusszal szállítják majd a két település között — írta a lap.

A szülőket szerdán tájékoztatták arról, hogy a következő tanévtől másik iskolába kell járatniuk gyermeküket.

(sonline.hu)

Valódi Hírek