Sírjunk vagy nevessünk? Olyan részlet jött ki a Petőfi-műből készülő filmmutánsból, hogy a fal adja a másikat (+videó)

A költő forog a sírjában.

Mi is közöltük a hírt, hogy Orbánék kedvenc producere, Kálomista Gábor közpénzből készít westernfilmet Petőfi Sándor A helység kalapácsa című eposzából.

A filmet 2023-ban mutatják majd be a Duna televízióban a Petőfi-bicentárium alkalmából. A forgatás két hetet vesz igénybe, augusztus 21-én fejeződik be, a tordasi Westernfalu mellett Nagyszékelyen, Ráckeve mellett, Visegrádon, Etyeken és Mátyásföldön vettek fel jeleneteket.

A készülő filmből most kikerült egy zenés jelenet, melyben Ember Márk — aki Csepü Palkót alakítja — énekli a Hortobágyi kocsmárosné című dalt. A történet kálomistásított verziója szerint Csepü Palkó egy vagány cowboy, a jelentben társaival táncra is perdül.

“Ez egy westernfilm magyaros elemekkel megbolygatva, például matyómotívumok jelennek meg a jelmezekben, Ferenczi György által megzenésített Petőfi-versek pedig egy furcsa egyveleget adnak, amely erősíti a paródiát”

— mondta Dombrovszky Linda rendező a készülő filmről.

Csak remélni tudjuk, hogy legalább akkora kasszasiker lesz ez a magyar-western filmmutáns, mint a szuperprodukcióként beharangozott Elkxrtuk, amelyet kötelezővé kellett tenni a diákoknak, hogy egyáltalán megnézze valaki, és annak ellenére is gyengén muzsikált a mozipénztáraknál, hogy állami pénzből irgalmatlan mérető reklámkampány előzte meg.

A vadiúj vadnyugati Petőfi-parafrázisból készült zenés-táncos videoklipet itt tudod megnézni:

Valódi Hírek