Itt tartunk: Már egy amerikai konzervatív szervezet is Hitlerhez hasonlította Orbánt, a nácik felbukkanása miatt félnek Amerikában (+videó)

Hírünk a nagyvilágban.

Reflektálva Orbán Viktor csütörtöki szerepeltetésére és beszédére az amerikai konzervatív konferencián, a CPAC-n, videót tett közzé az egyik legjelentősebb amerikai konzervatív szervezet, a The Lincoln Project.

A The Lincoln Project ugyan jobboldali szervezet, ám annak érdekében tevékenykedik, hogy a Republikánus Párt elszakadjon Donald Trump korábbi elnök személyétől és visszataláljon a gyökereihez. A konzervatív szervezet a 2020-as elnökválasztás alkalmával természetesen Trump megválasztása ellen foglalt állást.

A The Lincoln Project szervezőit meglehetősen felbosszanthatta Orbán Viktor szerepeltetése a CPAC-n, ugyanis egy videót tettek közzé szombaton a Facebook és a YouTube-on, melyben

Adolf Hitler egyik beszédéből

idéznek, és azt hasonlítják Orbán Viktor Tusványoson elhangzott, fajkeverést elutasító fejtegetéseihez, melyet többek között Ramzan Kadirov csecsen elnök is dicsért.

A jobboldali szervezetnél a magyar miniszterelnök CPAC-beszédéről az jutott az eszükbe, hogy

„a náci eszmék ismét felbukkantak Amerikában a Republikánus Párt álcája alatt. Most rajtunk a sor, hogy harcoljunk ellenük, ahogyan egykor szüleink, nagyszüleink és dédszüleink tették.”

A német náci vezér Mein Kampf című fő művéből idéznek a videóban, miszerint:

„A természet nem tűri a gyengébb egyedeknek az erősebbekkel való közösülését, és még kevésbé engedi meg, hogy

magasabb rendű faj

az alacsonyabb rendű fajjal olvadjon egybe…”.

Ezt állítják párhuzamba Orbán Viktor minapi tusnádfürdői beszédével, melyben a magyar kormányfő úgy fogalmazott, hogy

„Ezért harcoltunk mindig: egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni.”

A videó úgy fejeződik be, hogy felteszik a kérdést:

„Ez 2022, Amerika. Melyik oldalon állsz?”

A tekintélyes amerikai konzervatív szervezet az elmúlt napokban egy másik videójában is foglalkozott Orbán személyével, abban Magyarország diktátorának nevezik őt.

A The Lincoln project videóját itt nézheted meg:

(via hang.hu)

Valódi Hírek