A DK választ követel: Mennyibe került a magyar adófizetőknek Orbán texasi bohóckodása?

Bevásárolta magát a rendezvényre.

Pénteken vette észre a DK, hogy a fideszes propagandabirodalom állításaival szemben, minden bizonnyal Orbán Viktor nem meghívásra érkezett a texasi CPAC-ra, hanem közpénzen bevásárolta magát oda – közölte lapunkhoz is eljuttatott közleményében Dr. Molnár Csaba.

A DK ügyvezető alelnöke és EP-képviselője szerint ezt bizonyítja az is, hogy a magyar adófizetők pénzéből évente több milliárd forintból fenntartott, a Miniszterelnöki Kabinetirodától közvetlen támogatásokat elnyerő Alapjogokért Központ a CPAC hivatalos honlapja szerint a rendezvény egyik fő támogatója volt.

A Demokratikus Koalíció szerint még az orbáni skálán is kiemelkedő pofátlanságnak számít, hogy a magyar miniszterelnök adófizetői pénzen élte ki a szereplési vágyát Texasban.

„Hiába nyilatkozta ugyanis a miniszterelnök sajtófőnöke, hogy Orbán felszólalása egy forintjába nem került az államnak, az Alapjogokért Központ puszta létezése is annak köszönhető, hogy Magyarországon a közpénz már rég elvesztette közpénz jellegét, így Orbán baráti intézetei a magyar adófizetők pénzét költhetik.

Nincs értelme tehát a mentegetőzésnek, a DK ezért fordul írásbeli kérdéssel a kormányhoz, hogy megtudjuk, mennyi pénzébe került a magyar embereknek, hogy az Alapjogokért Központ Orbánt a texasi konferenciára befizette?

Kapott-e plusz állami forrásokat az Alapjogokért Központ ezért?”

– sorolta kérdéseit Molnár Csaba, aki szerint a magyar emberek megérdemlik, hogy tisztán lássák, mennyi közpénzt szórt el Orbán ahelyett, hogy Magyarország valós problémaival foglalkozott volna.

Kapcsolódó cikkeink:

Hatalmas pofára esés: Alig voltak a teremben Orbán dallasi beszéde alatt (+videó)

.

Molnár Csaba: Olyan üresen tátongtak a széksorok Orbán beszéde alatt, hogy még a felcsúti focimeccseken is könnyebb lenne teltházat hazudni

.

Zokogsz: Zseniális mémek születtek Orbán dallasi bohóckodásából (+képek)

.

 

Valódi Hírek