Hatalmas pofára esés: Alig voltak a teremben Orbán dallasi beszéde alatt (+videó)

A kormányzó párt valamiért erről „elfelejtett” beszámolni.

„A propaganda szerint Orbánt úgy ünnepelték Dallasban a trumpisták, akár egy rocksztárt. Hát, a királyi híradó és Deák úr elfelejtette bemutatni, hogy a terem igencsak foghíjas volt helyi idő szerint kora délután, amikor a magyar miniszterelnök felszólalt” — tette közzé Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő egy videót is megmutatott. A látottak alapján a résztvevők még a legnagyobb jóindulattal sem töltötték meg a termet, rengeteg hely maradt üresen.

„Tehát legfeljebb egy olyan, kiöregedett rocksztárhoz tudnám hasonlítani, aki már háromszor visszavonult, és most negyedszer szervez visszatérő turnét, hátha valaki még kiváncsi rá”

— összegezte Hadházy Ákos Orbán parádéját.

Videó:

Hasonló megállapításokra jutott a DK EP-képviselője, Molnár Csaba is, aki szerint hatalmasat bukott a „kormánypropaganda”, mely szerint Orbán olyan befolyásos politikus a világban, hogy meghívták nyitóbeszédet mondani az amerikai republikánusok éves „vándorcirkuszára”. Később pedig kiderült, hogy a magyar Alapjogokért Központ (persze a te pénzedből) a rendezvény egyik szponzora volt.

Vagyis pénzért vettek beszédidőt Orbánnak.

„A Fidesz-közeli Alapjogokért Központ magyar adófizetői pénzből szponzorálja az amerikai konzervatívok konferenciáját

»Jól mutatja a beszéd alatti töküres terem is, hogy nem egy befolyásos politikus beszélt, hanem egy ismeretlen valaki, akinek volt pofája az adófizetői pénzén szereplést vásárolni saját magának.

Ciki, ciki, überciki«”

— összegezte a DK ügyvezető alelnöke. A Népszava pedig szintén megállapította, hogy a Reuters fotója alapján ugyancsak nem beszélhetünk teltházról.

(nepszava.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/08/05/kiderult-penzert-vettek-beszedidot-orbannak-az-amerikai-konzervativ-szuperkonferencian

Valódi Hírek