Orbánéké lett a Magyar Posta is: A csomagokat már Tiborcz, a pénzt pedig Tasnádi szállítja

A két kormányközeli üzletember átvette a Magyar Posta egyes feladatait.

Két fontos változás zajlik a Magyar Postánál: a csomagszállítási feladatokat átveszi a korábbi partner BHS Trans-tól a Waberer’s International Nyrt., a pénzszállítás pedig a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-hez – aminek vezérigazgatója Tasnádi László – kerül, miután a társaság

megszerzi a posta 50 százalékos részesedését a pénzszállító MPT Security Zrt.-ben.

A hvg.hu összegzése szerint, a csomagszállítás sorsa azért is különösen figyelemreméltó, mert közben tulajdonosváltás is zajlik a Waberer’snél, így a kormányfő vejének,

Tiborcz Istvánnak a cégcsoportja, a BDPST válik a fuvarozócég második legnagyobb tulajdonosává.

A Waberer’snek se flottája, se elég sofőrje nincs a postai csomagszállítás elvégzésére, Tiborcznak meg tapasztalata nincs ilyesmiben, de a lépés mindkét félnek logikus, hiszen az online kiskereskedelem 2021-ben egyharmadával bővült, ami hasonló ütemű növekedést hozott a csomagszállításban is. Sőt, az előrejelzések értelmében a jövőben sem kell megtorpanástól tartani.

A BHS-t pedig nem „letiltották”, hanem a cég szerződései egyrészt kifutóban voltak, másrészt a BHS Trans Zrt. alapítói azok a Barabás testvérek, akik a Hell energiaitalt gyártó cégcsoport tulajdonosai, és akiket szintén jó viszony fűz a regnáló kormányzathoz.

Az MPT Security Zrt. se volt igazi szabad préda, fele eddig az állami postánál, a másik fele pedig Mészáros Lőrincnél volt, hiszen az ő érdekkörébe tartozó Takarékbank és MKB Bank volt az MPT 50 százalékának a tulajdonosa.

(hvg.hu)

Valódi Hírek