A DK követeli, hogy a nagycsaládosok igénylés nélkül, automatikusan kapjanak rezsikedvezményt (+videó)

Pokoli ősz és tél jön a kisembereknek.

A törvénytelen kormány néhány héttel ezelőtt tette fel a pontot az i-re, az orbáni megszorítások, adóemelések és infláció miatt amúgy is kétségbeejtő helyzetben lévő családok életében a rezsiemelés bejelentésével — ismertette Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció képviselője szerdai sajtótájékoztatóján.

Szerinte ez az újabb embertelen lépés egyébként is óriási káoszt idézett elő, hiszen szokás szerint mindenfajta előkészítés nélkül dobták az emberek elé a drágítást.

Kálmán Olga arra is felhívta a figyelmet, hogy mindennek a tetejében, amolyan „nesze semmi fogd meg jól” módon Németh Szilárd rezsibiztos közölte, hogy a nagycsaládosoknak járna rezsikedvezmény, amennyiben igénylik a kormányhivatalban.

A politikus szerint a probléma pont itt kezdődik.

„Mert az már megszokhattuk 12 év orbáni uralom alatt, hogy hivatalos ügyeket elintézni gyakorlatilag lehetetlen ebben az országban”

— mutatott rá Kálmán Olga, majd személyes tapasztalatairól is beszámolt. Mint mondta, többen is jelezték a DK felé, hogy nem tudják mi a menete az ügyintézésnek, hogy lehet érvényesíteni a kedvezményt, vagy kihez kell egyáltalán fordulni.

„A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a nagycsaládosok igénylés nélkül, automatikusan kaphassanak rezsikedvezményt. Elképesztő, hogy a magát állandóan családbarátnak nevező kormány, milyen megalázó módon bánik valójában a magyar családokkal.

Ideje lenne érdemi segítséget nyújtani az embereknek,

és nem csak a plakátokról, vagy a túlárazott propagandafilmekből harsogni, hogy mennyire jó Magyarországon családot alapítani”

— hangsúlyozta.

Kálmán Olga kiemelte: a valóság ezzel szemben az, hogy nem olyan egyszerű ma Magyarországon gyermeket vállalni, ahogy nem egyszerű fiatalnak vagy nyugdíjasnak, vállalkozónak, vagy éppen munkavállalónak lenni. Hozzátette: mindennek egyetlen oka van: Orbán Viktor és a törvénytelen kormánya, akik nem az embereket, hanem a saját oligarcháikat szolgálják.

Emlékeztetett: a DK hónapok óta követeli, hogy adóemelések és megszorítások helyett a kormány, áfa- és adócsökkentést valósítson meg. Rezsiemelés helyett pedig széleskörű elérhető támogatási rendszert — tette hozzá.

„A rezsiemelési biztos bejelentése, már csak azért is különösen taszító, mert ő maga is tisztában van vele, hogy valójában kemény feladatra vállalkozik az, aki a kormányhivatal útvesztőiben ki akarja harcolni a neki járó rezsikedvezményt. Nem véletlen, hogy 300 ezer családból, mindössze 26 ezer élt eddig a lehetőséggel”

— mondta Kálmán Olga, hozzátéve, márpedig az állam igen is tisztában van vele, hogy ki az aki nagycsaládos és érvényesítheti a kedvezményt.

Közölte: a törvénytelen kormánynak nem áll érdekében, hogy megkönnyítse ezeknek az embereknek az életét.

„Mert miközben Németh Szilárd például nyugodtan melegíti magának a gáztűzhelyen a pacalt, addig az olyan családok, akiknek nem áll feltétlenül módjukban a kormányhivatalban tölteni az idejüket, vagy éppen senki nem tájékoztatta őket erről a lehetőségről,

hát ők tragikus helyzetbe fognak kerülni mire beköszönt a kőkemény tél”

— fogalmazott a politikus.

Videó:

.

Valódi Hírek