Rendkívüli bejelentés: Magyarországon el fog fogyni a dízel, az árstop miatt nem tudják pótolni (+videó)

Baj van.

„Magyarország önállóan nem tudja kielégíteni a dízelszükségletét”

– mondta Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója rendkívüli sajtótájékoztatón. Magyarországra nem éri meg a kereskedőknek üzemanyagot behozni az árszabályozás miatt.

A magyar olajcég vezetője azzal magyarázta a helyzetet, hogy a százhalombattai olajfinomító karbantartás miatti leállása, a schwechati olajfinomító leállása és más okok miatt Magyarország önállóan

nem tudja kielégíteni

a dízelszükségletét. És mivel az üzemanyag-árstop miatt a nagykereskedőknek ráfizetéses Magyarországra üzemanyagot importálni, ezért fennakadások lehetnek az ellátásban.

„Ha a jelenlegi árszabályozás, az ársapka továbbra is változatlan formában fennmarad, akkor nem fog beérkezni Magyarországra importüzemanyag (…)

Kértem a kormányt, hogy minél hamarabb dönteni kell, meg kell hozni olyan lépéseket, hogy az ársapkával kedvezményezetteknek a köre olyan mértékben

leszűküljön,

hogy a kereskedőknek ismét megérje a dízel és más finomított termékek behozatala”

– fogalmazott Hernádi Zsolt.

A Mol vezérének pénteki bejelentése arra utal, hogy a rendkívüli szombati kormányinfón valószínűleg az árstoppal kapcsolatos változásokat jelenti majd be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

(via RTL.hu)

Valódi Hírek