Gusztustalan: Orbán Viktor egy hatalmas hazugsággal utasította el az orosz szankciók támogatását

A Holdról is látszik.

„Csak mi, magyarok adtunk vért abban a háborúban, a bennünket kritizálók egyet sem”

– mondta Orbán Viktor Tusnádfürdőn.

A miniszterelnök a beszédében ismét visszautasította az Oroszország elleni uniós szankciókat, majd arról beszélt: vannak országok, amelyek azért bírálják a magyar kormány politikáját, mert az szerintük nem eléggé elkötelezett Ukrajna mellett. Orbán Viktor azzal érvelt, ezek az országok messze vannak, és csak pénzügyi vagy fegyveres támogatást adnak – szemben Magyarországgal.

„Mi, magyarok vagyunk az egyetlenek az ukránokon kívül, akik ma meghalnak abban a háborúban. A mi nyilvántartásunk szerint eddig

86 magyar ember

halt meg abban a háborúban”

– mondta a miniszterelnök. Szerinte ez feljogosítja – az ő megfogalmazásában – Magyarországot, vagyis valójában az Orbán-kormányt arra, hogy eddigi politikáját folytassa.

Az rtl.hu megkérdezte az ukrán nemzetközi légió szóvívőjét a miniszterelnök szavairól.

„Ez teljes mértékben valótlanság. Ha csak azokból az adatokból indulunk ki, amiket nyilvánosságra lehet hozni, akkor az áldozatok között vannak francia, német, ausztrál, brazil vagy holland állampolgárságú önkéntesek. És más országokból származók is, amit nem hozhattunk nyilvánosságra. Szóval ha tényszerűen nézzük: amit a miniszterelnök mondott, nem igaz”

– reagált rá Damien Magrou.

Ő úgy látja: a magyar kormány nem tesz eleget azért, hogy segítse az oroszok elleni harcot. Szerinte népszerű dolog a békét követelni, és a gyengébb félt biztatni, hogy engedelmeskedjen az agresszornak, az ukránoknak azonban joguk van harcolni

a hazájuk függetlenségéért,

és nem várható el tőlük, hogy feladják az országuk területének nagyjából húsz százalékát.

 

Valódi Hírek