Hegedüs Zsuzsát élő adásban megkérdezték, mi a véleménye Orbán bécsi megfutamodásáról (+videó) 

Meglepő választ adott.

A napokban robbant a hír, hogy Hegedüs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott lemondott a pozíciójáról. Azóta több médiumnak is nyilatkozott és nekiestek az állami megmondóemberek is. Csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége volt.

A beszélgetés onnan indult, hogy bár a liberális Orbán Viktor már elmúlt, nem gondolja, hogy a miniszterelnök rasszista lenne. Azt gondolja, hogy valószínűleg nem gondolta komolyan a „kevert fajúzást”, és az egész abból jön, hogy ezzel akarja

elfedni

a valós problémákat: a szegénységet, és a borzasztóan kevés átlagbért.

Ezzel együtt is pontosan tudja, hogy a magyar Parlament nem fog engedni az Európai Uniónak, és nem fog jönni a pénz.

Hegedüs Zsuzsa szerint 2014-ben kezdődtek a problémák, akkor kezdték el Orbánék a hatalmukat bebetonozni. Véleménye szerint 4 év után minden kormányt, bármilyen jó is, el kell zavarni, mert „elszáll az agyuk”.

Csak azért tartott ki a Fidesz mellett, mert fontos volt számára az általa elindított felzárkóztatási progam. Leginkább a homofób törvény elfogadása idején akart borítani, de akkor még nagyon nem volt kész a felzárkóztatással. Ez volt az az időszak, amikor leüvöltötte Orbán fejét, és még tüntetni is kiment, de a program miatt maradt.

Szerint az a fontos, hogy a közvélemény mozduljon meg, és ennek lentről, a hétköznapi emberektől kell jönnie.

A műsorvezető Rónai Egon rákérdezett arra is, hogy mi a véleménye Orbán visszakozásáról, miszerint „félreérthetően fogalmazott”. Hegedüs erre azt válaszolta, hogy ez egy kivételes cselekedet egy hivatalban lévő miniszterelnöktől, és bár nem bocsánatkérés, azért elfogadja. Orbánt viszont otthagyja, nem marad mellette.

A teljes interjút itt nézheted meg:

Valódi Hírek