Orbán volt tanácsadója elképedt, hogy amikor szinte könyörgünk az uniós pénzekért, miért tol náci dumákat a miniszterelnök

Csaba László szerint vagy semmit vagy morzsákat fogunk így kapni az EU-tól.

Csaba László közgazdász Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét elemezte a Magyar Hangnak.

A korábban a miniszterelnök főtanácsadójaként is dolgozó professzor Orbánnal ellentétben nem gondolja úgy, hogy bajban lenne a nyugati gazdasági modell, sajnos inkább azt látni, hogy folyamatosan nő a különbség köztünk és Európai fejlettebb régiói között.

Csaba László kiemelte: sok uniós ország gazdasága stabil maradt, már Románia is utolért bennünket, és le is hagyott. Arra lehet tehát következtetni, hogy vannak országok, ahol küszködnek, de nem fog eljönni az Orbán által vizionált összeomlás 2030-ra.

Az Unióból való kilépés sem realitás most a közgazdász szerint, hiszen a Brexitről is az a vélemény, hogy egy rossz döntés volt.

„Vagyis hiába vizionálja a magyar miniszterelnök a Nyugat halálát, nekünk lenne fontos feladatunk változtatni a jelenlegi gazdaságpolitikán, mert a magyar gazdaság előtt álló akadályokon a megfelelő lépésekkel nagyszerűen túl lehetne lépni.”

– mondta a szakember.

Orbán „kevert fajokról” hadováló náci kijelentését érthetetlennek tartja a professzor a jelenlegi helyzetben, amikor Orbán „szinte könyörög az Uniónak a pénzért”.

Már 2010 óta lehetett látni Orbán beszédeiben ezen retorikát, és mostanra ezek váltak a fő mondanivalóvá, ezzel lehet a híveket meggyőzni, a világ nagy részén ezen kijelentések nem elfogadottak – tette hozzá.

A CEU professzora úgy véli, az uniós pénzek lefgeljebb 20-30 százalékát tudja hazahozni Orbán, és arra is lát esélyt hogy a magyar kormány egyáltalán nem tud megegyezni a Bizottsággal,

és egyetlen fillért sem kap Magyarország.

Csaba László emlékeztetett: azt sem szabad elfelejteni, hogy a lengyelek is megegyeztek, de még egy eurót sem kaptak a nekik járó összegből.

Valódi Hírek