Nem hagyják abba: Hétfőn reggel is lesz tüntetés a KATA-törvény módosítása ellen

Tömegeknél verte ki a biztosítékot Orbánék nyomorító intézkedése.

A nép a katáért és a reális rezsiért” címmel tüntetést hirdetett a Futárok a katáért egyesület hétfőn reggel hét órára a Margit híd pesti hídfőjéhez — írták az esemény Facebook-oldalán.

A tüntetés szervezői azt szeretnék, ha módosítanák a héten elfogadott KATA-törvényt, eltolnák a bevezetésének határidejét januárra, és újraterveznék a rezsicsökkentés-csökkentését.

„Nem akarunk pártok zászlói, beszédei, jelképei és szlogenei alatt vonulni”

— hangsúlyozzák a szervezők oldalukon, akik nem szeretnék, hogy bármely ellenzéki párttal azonosítsák őket.

A futárok már nem először tüntetnek a KATA-törvény ellen, hiszen

nagyrészüket személyesen is érinti a módosítás, mert jellemzően egyéni vállalkozókként dolgoznak ételszállító cégeknél.

Ezen a héten több tüntetés is volt, azt követően, hogy a kormány kedden elfogadta a kisadózó vállalkozók tételes adójának, azaz a katatörvénynek a módosítását. A fő változás, hogy szeptember 1-től csak magánszemélyeknek számlázhatnak a katás vállalkozók, cégeknek nem. Ezzel több százezer embernek lehetetlenítették el az eddigi kedvező adózási feltételeit.

A hétfői demonstráció másik apropója a rezsicsökkentés-csökkentéshez kapcsolódik. Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányinfón bejelentette, hogy energia-veszélyhelyzetet hirdet a kormány, aminek keretein belül úgy határoztak, hogy aki áramból és gázból az átlagfogyasztás felett használ, annak augusztustól a különbözetet már a piaci áron kell megvennie a hatósági ár helyett. A kormányhatározat részletei még nem derültek ki, de ebben a formában a rezsicsökkentés biztosan nem marad fenn a jövőben.

(telex.hu)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2022/07/13/gulyas-gergely-bejelentette-augusztustol-piaci-arat-kell-fizetnie-a-gazert-es-az-aramert-annak-aki-az-atlag-folott-fogyaszt

Valódi Hírek