Szijjártó Péter bejelentette, óriási tömeg akar Magyarországra jönni

Fokozódik a nyomás.

Interjút adott Szijjártó Péter a Kossuth rádiónak, amelyben arról beszélt, nagy nyomás alatt áll az ország keletről és délről a bevándorlás miatt. A külgazdasági és külügyminiszter különbséget tett az Ukrajnából és az arab országokból érkező immigránsok között.

Mi, magyarok speciális helyzetben vagyunk” — mondta Szijjártó, hozzátéve, hogy délről és keletről is jönnek Magyarország felé bevándorlók. Azt mondta, kelet felől 12-13 ezer ember érkezik hazánkba, és elmondása szerint ez idáig összesen több mint 800 ezer főről beszélhetünk.

Arról beszélt, az Ukrajnából érkezőket kivétel nélkül ellátják. Szerinte nekik „joguk van” Magyarországra jönni, mivel háború elől menekülnek, „háború elől pedig nem lehet máshova menni, mint a szomszédba„.

A délről érkezőkkel kapcsolatosan azt mondta, „nekik nincs joguk bejönni„, mert több „biztonságos országon” át vezetett az útjuk Magyarországig. Szerinte az utuk során „döntően meg is sértik” az országhatárokat az immigránsok.

Szijjártó fontosnak tartja, hogy „360 fokos látásmódot” kövessen a NATO, mert a NATO déli határain elmondása alapján a terrorfenyegetettség „egyre súlyosabb problémát jelent„. Hozzátette, hogy ha Ukrajna nem tud a jövőben elég élelmiszert exportálni, az a világ egyes részein „éhinséget fog okozni„.

Utóbbi miatt a „migrációs hullámok” növekedésére számít, emiatt szerinte meg kell erősíteni a határvédelmet. Ezzel kapcsolatosan határvadász egységek létrehozását sürgeti a politikus.

Szijjártó Péter interjúja alább meghallgatható:

(Szijjártó Péter/Facebook)