„Emberek, nincs víz!” — Sokkoló videóban üzent a politikusoknak a kecskeméti férfi, ezrek osztják a bejegyzését

Drámai.

Nincs víz az Alföldön — ez a lényege annak a drámai videóüzenetnek, amelyet egy kecskeméti férfi töltött fel Facebook-oldalára június 29-én.

A videó jelenleg csaknem 6000 megosztásnál jár.

A férfi a Duna-Tisza közi homokhátságra jellemző sivatagos talajt mutatja meg, hozzátéve, hogy a helyiek mindent elkövetnek, hogy ne szívja a nap a földet, és megmaradjanak benne a növények.

A környéken fúrt kutakat használnak locsolásra, ahogyan a videót készítő férfi is, azonban a kutakban egyre kevesebb a víz. Elmondása szerint ő maga először azt hitte, hogy a szivattyúval van probléma, de kiderült, hogy a szivattyú tökéletesen működik, azonban a környéken rengeteg embernek ugyanez a problémája: vagyis

a kútban nincs víz.

Király Roland hangsúlyozza, hogy a területre jellemző felszíni sivatag alatt 20-30 méterrel már szokott lenni víz: az ő kútja 28 méter mély.

„Az előző politikusokért ezek a mostani politikusok nem tudnak felelősséget vállalni, ez normális dolog. Akkor miért tudnak felelősséget vállalni? Emberek, nincs víz! Ezt fölfogjátok?”

— teszi fel a kérdést a videóban, hozzátéve, hogy a térség országgyűlési képviselőjéhez fordult, de nem kapott érdemi választ.

A drámai videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek