DK: A kormány az élelmiszerek és az üzemanyagok árstopját is ki akarja vezetni (+videó)

Nem a magyar családok felelnek az inflációért.

A kormány az élelmiszerek és az üzemanyagok árstopját is ki akarja vezetni — figyelmeztetett Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján.

A DK gazdasági szakpolitikusa Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter csütörtöki szavaira reagálva kijelentette: a kormány megszorításokért felelős minisztere arról beszélt egy nyilvános rendezvényen, hogy az árstopok rosszak, ezért ki kell vezetni őket.

„A megszorításokért felelős miniszter, szó szerint azt mondta, hogy az árstopokból ki kell jönni”

— hangsúlyozta.

Varju László szerint ez azt jelenti, hogy nem csak az élelmiszerárstopokat akarják kivezetni, hanem az üzemanyagok árstopját is. A politikus kiemelte: a legdurvább orbáni megszorítócsomag részeiként, jön a 2000 forintos csirkemell és a 800 forintos üzemanyag.

„A DK szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy a Fidesz az emberekkel akarja megfizettetni az orbáni inflációt és az Orbán-kormány által okozott válságot. Ez megengedhetetlen, mert elviselhetetlen terhet fog jelenteni a magyar családoknak. Nem ők a hibásak azért, mert a Fidesz 275 forintos euróárfolyamról 400 forintos euróárfolyamig gyengítette a forintot, és ezt nem a magyaroknak kellene megfizetni”

— mutatott rá Varju László. Hozzátette: ennyit arról, hogy a választások után nem lesznek megszorítások.

  • 762 forintos a benzin,
  • 811 forintos gázolaj,
  • 2000 forintos csirkemell,
  • 1500 forintos étolaj,

— sorolta a politikus, hozzátéve, ezek az árak várnak a magyarokra a brutális orbáni megszorítócsomag „eredményeként”.

Varju László közölte: a Fidesz az emberekkel akarja megfizettetni, hogy 275 forintos euróárfolyamról 400 forintos euróárfolyamig gyengítette a forintot. Elmondta, nem a magyar családok felelnek az inflációért, hanem Orbán Viktor, nem a magyarok tették tönkre 10 év alatt a forintot, hanem Orbán Viktor.

Videó:

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

 

Valódi Hírek