Kudarcba fulladt az Orbán-terv, meghiúsult az egyik legnagyobb magyar focicsapat elfideszesítése

Ez nem jött össze.

Nem lesz tulajdonosváltás az Újpest FC élén, mivel

nem sikerült előteremteni

a belga tulajdonos üzleti hányadának megvásárlásához szükséges pénzt.

Az NB 1-es futballcsapatok között az Újpest az egyedüli, amelynek régóta külföldi tulajdonosa van. Mint ahogy a 444 is kiemelte, a belga tulajdonos, Roderick Duchatelet régóta közellenségnek számít a kormányközeli fociérában.

Móring József Attila fideszes országgyűlési képviselő tavaly decemberben bejelentette, rövidesen kivásárolhatják Duchetelet tulajdonrészét a futballklubból. Ezt követően tulajdonos januárban aláírt egy adásvételi szerződést a klub korábbi játékosával és sportigazgatójával, Kovács Zoltánnal.

Duchetelet év elején jelezte, a fizetési határidő betartása szükséges ahhoz, hogy megvehesse Kovács az Újpest FC-t. A határidő azonban június 30-án lejárt, és a kifizetés nem teljesült, „így a kontraktusban foglaltak értelmében

a szerződés a mai nappal automatikusan érvényét veszíttette„.

A klubot 7 milliárd forintért vehette volna meg a volt focista, eredetileg azonban egy ismeretlen vállalkozói párosé, Németh Jánosé és Cseke Istváné lett volna a csapat 46 százalékos tulajdonrésze. 8 százalékot kapott volna még két további vállalkozó, Császár László és Oláh János.

A háttérből kiszivárgott, hogy a forrást a kínai hátterű FSG Hungary Holdings Kft. biztosította volna, amelynek Angliában és Svajcban is vannak sportérdekeltségei. A szerződés hatályvesztése miatt azonban ez már részletkérdés.

Kovács Zoltán közleménye szerint nagyon csalódott a kudarc miatt, amelyet elmondása szerint a „bizonytalan gazdasági világfolyamatok” okoztak. „Stabil pénzügyi hátteret szerettünk volna a klub mögé tenni, de a váratlan események olyan helyzetet teremtettek, amire nem lehetett felkészülni, és aminek következményeként

sajnos most nem tudott megvalósulni a tranzakció

— írta.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek