Varga Judit tombolni kezdett egy konferencián, mert az Orbán-kormányt kritizálni merészelték a csalások miatt

Nem tetszett neki az ellenvélemény.

Varga Judit újabb videórészletet közölt az Identitás és Demokrácia nevű radikális jobboldali európai pártcsalád konferenciájáról, amelyben arról beszélt, nem tűrik, hogy „kisajátítsák” a liberálisok a jogállamiság fogalmát. Az igazságügyi miniszter szerint egyeseknek az a problémája a magyar kormánnyal, hogy „mást gondolnak” a bevándorlásról és a család fogalmáról.

Azt is mondta, hogy a liberálisok „nem kényszeríthetik ki az elvárásaikhoz való egyoldalú igazodást„. Kijelentette,

elfogadhatatlannak tartják,

hogy „bizonyos érdekcsoportok megkérdőjelezik a jogállamiság melletti elkötelezettségünket, csak azért, mert a magyarok másképp gondolkodnak az illegális migráció kezeléséről vagy a család fogalmáról„.

Arról beszélt, mindig nyitottak voltak a párbeszédre az uniós intézményekkel vagy más tagállamokkal. Hozzátette, végrehajtották az Európai Unió Bíróságának ítéleteit, „sikeres” párbeszédet folytattak a Bizottsággal, és „jól megválaszolták” a kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban felmerült aggályokat.

Szerinte „nem szabad elfelejteni„, hogy az EU szuverén államok közösségeként jött létre, akik abban egyeztek meg, hogy bizonyos hatásköröket közösen gyakorolnak a „nagyobb, közös siker érdekében„. Hozzátette, azonban ez nem jelenti azt, hogy „a tagállamok feladják a nemzeti identitásuk lényegi elemeit„. Szerinte éppen ezért kell fenntartani a jövőben is „az alkotmányos identitás védelmének keretét„.

Varga Judit beszéde alább látató:

(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek