Varga Judit szerint az Orbán-kormány „rendíthetetlen harcosa” a demokráciának és a szabadságnak

Óvják, mint a hímes tojást.

Facebook-videót közölt az Identitás és Demokrácia nevű, radikális jobboldali európai pártcsalád konferenciájáról Varga Judit. Az igazságügyi miniszter ennek során arról beszélt, a magyar kormány „rendíthetetlen harcosa” a demokráciának.

A politikus szerint az európai értékeknek „egyesítenie kellene” az uniós tagállamokat, és nem kellene „politikai zsarolás vagy szankcionálás” eszközeként felhasználni azokat. Arról beszélt, arról szólt az élete az elmúlt 4 évben, hogy „megvívja” a jogállamisági harcokat Brüsszelben.

Szerinte az európai értékek megragadható fogalmak, amelyek „a nemzeti alkotmányos örökség„, illetve a „nemzeti és európai párbeszéd határoz meg„. Arról beszélt, hogy a jogállamiság az alapja a magyar Alaptörvénynek, amely „szövetség a múlt, a jelen és a jövő magyarjai közt„.

Arról beszélt, az Alaptörvény kifejezi, hogy a fenti értékeket a jogállamiság alapjának kell tekinteni. Véleménye szerint a magyar és európai történelem „mérföldkövei„, mint az Aranybulla, a Magna Charta Libertatum és az 1989-es páneurópai piknik bizonyítják, hogy a magyar nemzet mindig „elkötelezett tagja” volt az európai közösségnek.

Elkötelezett harcosa a szabadságnak, a demokráciának és a törvényességnek

— jelentette ki az igazságügyi tárcavezető.

Varga Judit videója alább látható:

(Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek