Rónai Sándor bejelentette: Nem kerülhetik el Orbánék a Pegasus-bizottság vizsgálatát

Válaszadásra kötelezik Orbánt a lehallgatási ügyben.

E hét kedden ülésezett az Európai Parlamentben a Pegasus-bizottság, ahol az EP-képviselők részletesen meghallgatták a kémszoftvert gyártó cég képviselőjét, akiknek kérdéseket is feltettek. Az ülésen Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció képviselője, a Pegasus-bizottság alelnöke is részt vett, hogy újabb részleteket tárjon fel a lehallgatási botránnyal kapcsolatban.

A politikus most közösségi oldalán újabb fejleményekről tájékoztatott. Mint írta, eljött az ideje annak, hogy az Orbán-kormány is válaszoljon végre. Jövő héten ugyanis, minden tagállami kormány, így Orbánék is megkapják azt a levelet, amely a Pegasus-bizottság kérdéseit tartalmazza.

Rónai Sándor arról is beszámolt, hogy Orbánék a válaszadást legkésőbb őszig úszhatják meg, akkor ugyanis a politikus kezdeményezésére a Pegasus-bizottság Magyarországra jön, hogy személyesen folytathassák le a vizsgálatot.

Rónai Sándor bejegyzését változtatások nélkül közöljük:

„Miután kedden a Pegasus-bizottság alelnökeként a kémszoftvert gyártó NSO cég képviselőit kérdeztem a megfigyelési botrány részleteiről, eljött az ideje annak, hogy az Orbán-kormány is válaszoljon végre.

Jövő héten minden tagállami kormány, így Orbánék is megkapják azt a levelet, amely a Pegasus-bizottság kérdéseit tartalmazza. Egyebek mellett arra vagyunk kíváncsiak, hogy Orbánék használják-e még a kémszoftvert, hányszor figyeltek meg vele embereket, vagy van-e még élő szerződésük a NSO céggel.

Orbánék a válaszadást legkésőbb őszig úszhatják meg. Akkor ugyanis a kezdeményezésemre a Pegasus-bizottság Magyarországra jön, hogy személyesen tegyük fel a kérdéseinket”.

(Rónai Sándor/Facebook)

Kapcsolódó:

Rónai Sándor a Pegasus gyártóit is számonkérte, amiért eladták Orbánéknak a kémszoftvert

Valódi Hírek