FRISS: Rónai Sándor kezdeményezte a Pegasus-szerződések vizsgálatát

Nem titkolhatják tovább Orbánék a lehallgatási botrány részleteit.

Új fejlemények derültek ki Pegasus-botránnyal kapcsolatban. Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, a Pegasus-vizsgálóbizottság alelnöke, Facebook-oldalán számolt be arról, hogy kezdeményezte a Pegasus-szerződések megismerését, továbbá közölte, folytatják a munkát, hogy az ügy minden részletét feltárhassák.

A politikus közösségi oldalán beszámolt róla, hogy a keddi ülésen, meghallgatták a kémszoftvert gyártó cég képviselőit. A cég munkatársa a politikusnak az Orbán-kormányra utalva elmondta,

van olyan kormány, amit már nem tartanak megbízhatónak, és amelynek ma már nem adnák el a szoftvert.

Rónai Sándor kiemelte: az Orbán-kormány minden módon próbálja titkolni a lehallgatási botrány részleteit, de itt a bizottságban erre nem lesz lehetőségük.

Hangsúlyozta: a testület alelnökeként ezért is kezdeményezte, hogy betekinthessenek a Pegasus-szerződésekbe. Mint arról tájékoztatott, az NSO azt közölte, semmilyen akadálya nincs, hogy a szerződéseket vizsgálják.

Rónai Sándor bejegyzését alább közöljük:

„A Pegasus-szerződések megismerését kezdeményezem.

Folytatjuk a munkát, hogy a megfigyelési botrány minden részletét megismerjük.

A mai ülésen a Pegasus-t gyártó cég képviselőit hallgattuk meg.

Az NSO munkatársa az Orbán-kormányra vonatkozó kérdésemre azt válaszolta, hogy van olyan kormány, amit már nem tartanak megbízhatónak, és amelynek ma már nem adnák el a szoftvert.

Orbánék minden módon próbálják titkolni a lehallgatási botrány részleteit, de itt a bizottságban erre nincs lehetőségük. A testület alelnökeként ezért is kezdeményezem, hogy betekinthessünk a Pegasus-szerződésekbe”.

(Rónai Sándor/Facebook)

Valódi Hírek