„Azért drága az élelmiszer, mert tavaly olcsó volt” — A DK szerint Nagy Márton bebizonyította, hogy tényleg idióta (+videó)

Nem teszi zsebre amit kapott.

Tegnap szürreális sajtótájékoztatót tartott az Orbán-kormány gazdaságfejlesztési minisztere. Nagy Márton a gazdaságpolitika Kásler Miklósaként tett kísérletet arra, hogy minden mondatával felülmúlja az előzőt. Így tudhattuk meg, hogy – idézem – „azért drága az élelmiszer, mert tavaly olcsó volt”, illetve, hogy „jövőre azért lesz alacsonyabb az infláció, mert mos magas” — kezdte online sajtótájékoztatóját kedden Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és szóvivője, reagálva Nagy Márton miniszter valóságtól elrugaszkodott kijelentéseire.

Barkóczi Balázs elmondta, hogy miközben

a magyar családok azért szenvednek, mert a Fidesz tönkretette a forintot, elszabadult az infláció,

és most egymást érik a kormányzati megszorítások, válságkezelés helyett egy kásleri komédiát látunk a törvénytelen kormány illetékes miniszterétől.

„A Demokratikus Koalíció szerint, a Ryanair tulajdonosának egy dologban egészen biztosan igaza volt: Nagy Márton tényleg egy idióta. Ha a törvénytelen kormány őt tudja felmutatni a válság és az élelmiszerárak elszállása közben, ha Nagy Márton a kormányzati csodafegyver ezekben az időkben, akkor bizony nagy bajban van Magyarország”

— hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, a DK szerint most felelős kormányzásra, áfacsökkentésre, és a családok megsegítésére lenne szükség, nem ilyen méltatlan és káros összevissza beszélésre.

A politikus kiemelte: jelenleg arra keresi a választ az ország, hogy mikor lesz már végre vége ennek a húsbavágó drágulásnak. Hogy lesz-e 500 forintos euró, 1000 forintos kenyér, 2000 forintos paradicsom.

„Erre kiáll a megszorító Orbán-csomag kormányzati felelőse és arról beszél, hogy azért magas az infláció, mert nincs kikötőnk, holott eddig se volt és, hogy azért drága az élelmiszer, mert tavaly olcsó volt”

— tette hozzá Barkóczi Balázs.

Mint mondta, „Ez nem csak méltatlan a magyar családokkal szemben, hanem káros is.

Ezek után ember nem hiszi el az országban, hogy a törvénytelen kormány képes lesz kezelni a válságot, amit nagyrészt saját maga okozott”.

Videó:

Valódi Hírek