Zárt körben közölte Orbán Viktor és Pintér Sándor az egészségügy középvezetőivel, hogy örüljenek, ha nem lesz elvonás

Eligazítást tartottak.

Zártkörű állománygyűlést tartott a Belügyminisztérium csütörtökön a hozzá rendelt ágazatoknak, ezen belül is az egészségügy középvezetőinek, amelyen Pintér Sándor, Orbán Viktor és Gulyás Gergely is — írta meg pénteken a Népszava.

Az eligazításból a jelenlevők leginkább azt szűrték le, hogy a humánszférában legfeljebb annak lehet örülni idén,

ha nem lesz elvonás.

Az ülést a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezték, és majdnem ötszázan vettek részt rajta.

A lap úgy tudja: a rendezvény elején figyelmeztették a résztvevőket, hogy hangfelvételt készíteni és fotózni is tilos.

Pintér Sándor arról beszélt a fórumon, hogy milyen feladatokat akarnak megoldani a ciklus alatt.

A lap szerint a körülbelül ötórás rendezvényen nem volt szó az uniós forrásokról, viszont Pintér belengette, hogy a jövő évben esedékes 10 százalékos orvosibér-emelést az intézményvezetők fogják

teljesítményarányosan szétosztani.

További cél még az ügyeleti rendszer átalakítása és a mesterséges intelligencia bevonása a diagnosztikába. A belügyminiszter észszerűsítené az alapellátási praxison számát is: az évek óta betöltetlen praxisok problémáját többek közt a praxishatárok módosításával, illetve ahol lehet, ott a körzetek összevonásával orvosolná.

A Népszava szerint van olyan terv is, hogy a háziorvosi ellátás fenntartói feladatai az önkormányzatoktól az államhoz kerülnének.

A fórumon beszélt Orbán Viktor is: a következő négy-tíz év Magyarország mozgásterét meghatározó kül- és belpolitikai körülményeket ismertette.

 

Valódi Hírek