Besokallt az alpolgármester: Maga szedte ki az emberek szemetét a Szilas-patakból (+videó)

Trippon Norbert kézbe vette az ügyeket.

Jogosan nevezhetjük az ország legzöldebb városvezetőjének Trippon Norbertet.

Újpest alpolgármesterével kapcsolatban már megszokhattuk, hogy nem csak aktatologatásra használja a kezébe kapott hatalmat, hanem mindig tesz valamit a kerület zöldítése, élhetőbbé tétele érdekében.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Virágos Magyarország versenyen szakmai fődíjat nyert a kerület zödítési, virágosítási programjával, majd elkezdte feltöretni Újpest használaton kívüli betonfelületeit, hogy közösségi kerteket alakítson ki rajtuk.

Trippon Norbert most a segítőivel a Szilas-patak 1270 méteres szakaszán 4,8 köbméternyi szemetet szedett ki a patak mederből. A szeméttengerben műfogsor, melltartó, antik gyertyatartó és rengeteg ruha is volt.

„Azért jöttünk ide, mert már a korábbi akcióink alkalmával is nyilvánvalóvá vált, hogy ez az élővíz, a Szilas-patak, tele van szeméttel, és ezért mi nagyon komoly erőfeszítéseket teszünk annak érdekében, hogy akár kézi munkaerővel is kitakarítsuk ezt a medret”

— mondta az Indexnek Trippon Nobert, hozzátéve hogy a Szilas-patak egy élővíz, élőlények élnek benne. Állatok, növények, kagylók, halak, vadkacsák és számtalan más élőlény találja meg a helyét itt.

„Mi azt gondoljuk, hogy nem méltó 2022 Magyarországához és Budapestjéhez az, hogy egy belterületi élővizünkben ilyen mennyiségű szemét legyen, és hogy lényegében szemétbe fojtsuk itt az élővilágot”

— hangsúlyozta Trippon Norbert.

Az alpolgármester úgy látja, az áldatlan állapotok oka leginkább a szándékosan szemetelő emberek, amivel kapcsolatban elmondja, nekik az most a dolguk, hogy ezen változtassanak.

„Fontos lenne úgy tekintenünk a belterületi vízfolyásainkra, mint nem egy szennyvízlefolyóra, hanem úgy tekinteni rájuk, mint egy élővízre.”

— húzta alá Újpest alpolgármestere.

Videó:

Az akcióról Trippon Norbert közösségi oldalán is beszámolt:

(via, index.hu / Trippon Norbert/Facebook)

Valódi Hírek