Kamu ígéretekkel reklámozhatta Kasza Tibi a tablettáit, vizsgálatot indít a GVH

Lecsapott a sztárra a Gazdasági Versenyhivatal.

Vizsgálatot indított a nemzeti versenyhatóság a Challenge étrend-kiegészítőket forgalmazó Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben, mivel a cég vélhetően tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő „Challenge életmódváltó rendszert” – közölte a Gazdasági Versenyhivatal.

A GVH gyanúja szerint a cég honlapja, közösségi oldalai, illetve a tulajdonos-ügyvezető Kasza Tibor közösségi oldalai jogsértő módon sugallják a termékekről, hogy azok alkalmasak lehetnek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására. A hivatal szerint az alábbi állítások lehetnek jogsértőek:

  • csökkenti a szív és érrendszeri betegségeket, az érelmeszesedést és a daganatos megbetegedéseket;
  • segít a fogyásban és a súlytartásban is, megfelelő étrend mellett;
  • cukormentes, mindenmentes.

A versenyhivatal azt is közölte, hogy az eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést el is követte, ennek bizonyítására indították az eljárást, aminek lefolytatására három hónap áll a hivatal rendelkezésére. Ez az időtartam indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

(via, telex.hu)

Valódi Hírek