FRISS: Varga Judit úgy tudja, Európa jövője Magyarország

Az igazság bajnoka felrottyant, mint a forró kása.

Varga Judit igazságügyi posztbajnok miniszter közösségi oldalán filozofált, és fel is tette a kérdést, hogy van-e Európának jövője? Persze bejegyzésében elárulja, hogy van Európának jövője, mégpedig szerinte „mi vagyunk azok”. „Mert mi, magyarok képesek vagyunk kitartani a nemzeti érdekek mellett a mainstream őrülettel szemben” — tette hozzá.

Az igazságügyért felelős miniszter posztjában így ír:

„Sokan félve teszik fel a kérdést: van Európának jövője?

A válasz egyszerű. Mi vagyunk azok. Mert mi, magyarok képesek vagyunk kitartani a nemzeti érdekek mellett a mainstream őrülettel szemben.

Mi a hagyományokat tiszteletben tartó társadalmi berendezkedésben hiszünk. A brüsszeli buborékkal szemben, mi nem menekülünk a valóságtól, hanem a józan észt választjuk.

Csakis így védhetjük meg korunk veszélyes kihívásaitól a jelen és a jövő európai generációit”.

Varga kijelentései a közelmúlt eseményei tükrében azért is érdekesek, mert a napokban rendkívüli mélységbe süllyedt Magyarország európai megítélése, miután a magyar kormány valamiért nem hagyta, hogy az EU szankciót vessen ki a milliárdos, háborús uszító, jó eséllyel egykori KGB-s besúgó Kirill pátriárkával szemben.

A magyar kormány ismételt zsarolása után a Politicónak például arról beszéltek uniós diplomaták, hogy Magyarország már a régiós, kelet-közép-európai kormányok rokonszenvét is elvesztette, elsősorban a lengyelek akadtak ki borzasztóan, és Magyarország csak még elszigeteltebb lesz az EU-n belül Orbán játszmája után.

A magyar kormányzó párt érvelése az volt, hogy nem szankcionálhatnak vallási vezetőket, és ezt ők elutasítják (ezt persze az utolsó pillanatban jelentették be). Szükséges megjegyezni, hogy az Orbán-kormány álláspontja kevésbé volt ilyen „erkölcsös” és „vallásos”, vagy „keresztény”, amikor Iványi Gábor lelkész ellen indítottak hadjáratot.

Valóban mi lennénk Európa jövője?

(via, 444.hu / Varga Judit/Facebook)

Valódi Hírek