„Eleget tűrtünk, vége a játszadozásnak!” — Nekiment Orbánnak az EP alelnöke, véget vetne a pávatáncnak

Betelt a pohár.

Már nem tud megértéssel viszonyulni a magyar kormány és vezetője, Orbán Viktor tevékenysége iránt — mondta Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke csütörtökön a Westdeutscher Rundfunk (WDR) német regionális közszolgálati médiatársaság Europaforum nevű rendezvényén.

„Az európai uniós tagállamok közötti szolidaritás nem egyirányú utca, és a közösség eddig a legteljesebb mértékben szolidáris volt Magyarországgal”

— mondta azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió mégsem vet ki szankciókat Kirill pátriárka orosz egyházfőre, hogy Magyarország ne vétózza meg az Oroszország elleni hatodik szankciós csomagot.

Timmermans úgy véli, az EU többek közt azért várhatja el a szolidaritást Magyarországtól, mert nemcsak egy háborúról van szó, hanem

az európai értékekről.

Kirill pátriárka esetéről kifejtette: már nem tud megértéssel viszonyulni a magyar kormány és vezetője, Orbán Viktor tevékenysége iránt.

Úgy gondolja, az EU szolidáris volt Magyarországgal, ezt mutatja az orosz olajembargó szabályozása is. Hozzátette, soha nem volt titok, hogy Orbán Viktor nagyon jóban van Putyinnal, ezt szerinte a magyar kormányfő kifejezésre is juttatta az EU-ban.

Hangsúlyozta, hogy évekig eltűrtek Orbánnak sok mindent az unióban, de most már

véget kell vetni ennek a játszadozásnak.

(via Népszava)

Valódi Hírek