Iszonyúan kiakadt az újpesti alpolgármester a vaddisznók kilövésén: Azonnali kivizsgálást és parlamenti törvénymódosítást követel

Gyomorforgató mészárlásnak nevezte.

Gyomorforgató mészárlás ahogyan ma egy budai kerületben agyonlőttek egy anyakocát és ártatlan kicsinyeit is

– kezdte posztját Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere. Elmondása szerint a probléma egész Budapesten egyre gyakrabban fordul elő, mert egyre többször tévednek lakóterületre a vadon élő állatok.

„A 21. században tényleg automatizmus válogatás nélkül agyonlőni őket?”

– tette fel a kérdést a posztban, hozzátéve, hogy ha egy állatorvos vagy az állatvédelmi őrszolgálat megmentené egyiküket, könnyen bűncselekménnyel vádolhatják meg őket a jogszabályok szerint.

Leírta, hogy bár a képviselőtestület Újpesten már előkészítette a vadászati törvény módosításának javaslatát, de ahogy a pórul járt vaddisznók esete is mutatja,

parlamenti jogalkotásra

van szükség.

„A vadászlobbi szempontjából talán egyszerűbb közterületen agyonlőni például ártatlan vadmalacokat, de nem lehet, hogy van más megoldás is?

Mi lenne, ha világosan, törvényben mondaná ki az állam, hogy a belterületre tévedt vadat elsősorban befogni kell és nem lemészárolni!?

Mi lenne, ha a törvény kifejezetten lehetőséget adna a települési állatvédelmi őrszolgálatoknak, hogy akár szakszerű befogással, akár elszállítással, akár állatorvos bevonásával megpróbálják megmenteni a belterületre tévedt egészséges vagy sérült vadat!?

És mi lenne, ha mostantól az lenne bűncselekmény, ha valaki ész nélkül, közterületen mészárol például ártatlan kicsinyeket!?”

– fogalmazott az alpolgármester. Kijelentette, hogy azonnal és pártatlan kivizsgálást követelnek az esetben.

Valódi Hírek