Hol élünk? Gennyesre kereste magát a kilakoltatási maffia feje az előzetes letartóztatása alatt

A rács mögül is kaszálnak.

Alapítása óta a legmagasabb bevételét és nyereségét érte el 2021-ben az a végrehajtói iroda, amely Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar börtönben ülő elnöke és felesége tulajdonában áll — számolt be róla 24.hu cikkében a társaság most megjelent pénzügyi beszámolója alapján.

A Gödöllőn működő végrehajtói irodába 462 millió forint bevétel folyt be, aminek több mint a fele,

258 millió forint a nyereség.

Ez a pénz a Schadl házaspár cégét duzzasztja, igaz, azt egyelőre nem vették ki a cégből, hanem eredménytartalékba helyezték. A 25 embert foglalkoztató társaságot a szintén végrehajtó Schadl-Baranyai Helga irányítja,

a korrupcióval gyanúsított, letartóztatásban lévő Schadl György felesége.

Az asszony a férje bebörtönzése után, mint Schadl „állandó helyettese” vette át az ő budaörsi irodájának vezetését is.

Az adatok alapján kitűnik, hogy a többi közt tartozásbehajtások és kilakoltatások végrehajtását végző Schadl-Baranyai és Társa Végrehajtói Iroda a 2017-es alapítása óta két és félszeresére növelte a bevételét és a nyereségét is.

Schadl Györgyöt tavaly decemberben tartóztatták le a ferihegyi repülőtéren amikor feleségével éppen el akarták hagyni az országot. Az ügy másik szereplője Völner Pál bukott igazságügyi államtitkár. Az ügyészség alapos gyanúja szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt – összesen 83 millió forintot – a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

Schadl ennél is jóval több pénzre,

több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert

az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén. A korrupciós ügynek 15 terheltje van – köztük végrehajtók -, akik közül többen beismerő vallomást tettek.

Hiába ül börtönben Schadl tavaly november óta, azóta is ő az elnöke a köztestületnek, miközben az években Schadl György részben feleségével közösen 19 ingatlanra tett szert. Vett lakást például a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben, valamint nyaralót Siófokon.

(via, 24.hu)

 

Valódi Hírek