FRISS: Gelencsér Ferenc lett a Momentum elnöke

Gratulálunk!

Gelencsér Ferencet választotta a Momentum küldöttgyűlése elnökké

a párt vasárnapi tisztújító kongresszusán. Ellenfelei Kerpel-Fronius-Gábor, a párt részvételiségért felelős főpolgármester-helyettese, valamint Hajnal Miklós frissen megválasztott XII. kerületi országgyűlési képviselő voltak. Donáth Anna gyermeket vár, így ő nem mérette meg magát újra.

Az újdonsült elnök a viszonylagos ismeretlenségből nyerte el a pozíciót. A politikust a 2019-es önkormányzati választáson az I. kerület egyéni önkormányzati képviselőjének választották, majd az ellenzéki testületi többség által alpolgármester lett. Gelencsér a 2022-es országgyűlési választáson az összellenzéki lista 26. helyéről jutott be az Országgyűlésbe, így összeférhetetlenség miatt lemondott alpolgármesteri tisztségéről.

Felelősek vagyunk a közösségért, aminek a tagjai vagyunk. Ezért kezdtem el foglalkozni a közélettel. Különösen felelősek vagyunk azért a közösségért, aminek alapítói vagyunk. Ezért úgy döntöttem, hogy elindulok a Momentum elnöki tisztségéért” — írta a jelölti szándékát bejelentő bejegyzésben. Hozzátte,

a céltalan orbánozás helyett a Magyarországról alkotott elképzelések alapján kíván politizálni.

Valódi Hírek