Tiborcz István cége három éve nem fizet társasági adót: Nem csoda, hogy megtízszerezte a bevételét

Nekik bármit szabad.

Pénteken kora reggel, napokkal a határidő előtt tette közzé Tiborcz István, a miniszterelnök veje a zászlóshajó cégének, a BDPST Zrt. tavalyi beszámolóját.

A közzétett dokumentumokból világosan kiderül: immár 6 éves történelme legjobb évét zárta a BDPST Zrt. Noha „csak” 431 millió forintos nettó árbevételt könyvelt el a cég, mégis

milliárdos nyereségre

tett szert. Ám ebben nagyon meglepő dolog nincs, hiába tűnik úgy elsőre.

Noha a BDPST Zrt. a cégkivonata szerint saját tulajdonú ingatlan adásvételével foglalkozik, a legnagyobb bevételi forrást számára a pénzügyi műveletek jelentik. Számos leányvállalattal rendelkezik ugyanis a társaság, melyek jellemzően jól prosperáló cégek. Ezek a megtermelt nyereségből bizonyos mértékben – a tulajdonos döntése nyomán – osztalékot fizetnek az anyavállalatnak, a BDPST Zrt.-nek.

Tavaly pedig még soha nem látott mértékben folyt be a zrt.-hez osztalékbevétel. Az előző – járvánnyal terhelt évben – 2,1 milliárd forintot tüntettek fel pénzügyi műveletek bevételeként, ami 2021-ben 12,6 milliárd forintra ugrott.

Említésre méltó még az a tény is, hogy hiába a többmilliárdos eredmény, a cégnek immár harmadik éve

nem kell társasági adót fizetnie.

Ez annak köszönhető, hogy az adóalapot csökkentő tételek összege 12,1 milliárd forint volt, miközben az adóalap 12,03 milliárd.

Ezzel lenullázta az adóalapját, amire nem kell társasági adót sem fizetnie.

(via mfor.hu)

Valódi Hírek